Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Eleganța vechiului imperiu – Grand Hotel Europe Sankt Petersburg

Situat pe Nevski Proskpekt, în Sankt Petersburg, Grand Hotel Europe a fost construit în urmă cu mai bine de un secol ca un local demn de împărați, prinți și artiști renumiți. Unul dintre locurile preferate ale lui Dostoievski în ultima parte a vieții, vizitat de Stravinski și Ceaicovski, palatul este poate cel mai bun exemplu de confort imperial din fosta capitală rusă.
Hotelul a fost construit în stil neo-baroc pentru compania Evropeyskaya Hotel în anul 1875 pe locul unui vechi han, sub coordonarea arhitectului italian Carlo Rossi, iar designul interior, influențat mult de stilul art-nouveau, a fost proiectat de către Feodor Lidval, un arhitect de origine ruso-finlandeză. De la declanșarea Primului Război Mondial și aproape până la căderea Uniunii Sovietice, clădirea a servit ca spital, orfelinat și instituție publică. În 1989 au început lucrările de restaurare, care au durat doi ani și au readus Grand Hotel Europe la funcția și gloria sa inițială.

Camerele și apartamentele standard oferite de hotel, dacă se pot numi ”standard”, dat fiind că Europe este unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume, oferă toate dotările pe care și le poate dori chiar și cel mai pretențios oaspete, dar nu reprezintă adevărata atracție a hotelului. Pentru cei care doresc să descopere cum este să fii tratat împărătește, Grand Hotel Europe oferă zece apartamente tematice, inspirate de oaspeții care le-au ocupat de-a lungul timpului. Carl Faberge, bijutierul casei imperiale Romanov, Igor Feodorovich Stravinski, celebrul compozitor, și Feodor Dostoievski sunt doar trei dintre cei care au dat numele apartamentelor de pe etajul istoric al hotelului.

Seria celor zece apartamente-omagiu include și unul decorat în tonurile de albastru ale teatrului Mariinsky și unul în nuanțe de chihlimbar, dupa celebra cameră construită din acest material de la Palatul Ecaterina, din păcate dispărută fără urmă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Grand Hotel Europe găzduiește și unul dintre cele mai apreciat restaurante din Sankt Petersburg, L’Europe, unde oaspeții pot încerca feluri spectaculoase generate dintr-o fuziune a bucătăriei ruse și franceze. Caviarul, poate cel mai apreciat export culinar al Rusiei, este pus la mare preț în hotelul Europe, care are un bar dedicat degustărilor de icre negre, dar și singurul sommelier profesionist de vodka din întreaga țară.

Pe timpul verii, hotelul pune la dispoziția oaspeților propriul yacht, Katarina, pentru scurte plimbări pe râul Neva, și oferă acces preferențial la principalele atracții culturale ale orașului: Filarmonica Shostakovich, Teatrul Mariinsky, Teatrul Alexandrinsky și Teatrul Bolșoi. Muzeul Hermitage, Palatul de Vară și Catedrala Sf. Maria din Kazan sunt și ele la doar câțiva pași de Grand Hotel Europe.

Mai multe detalii și rezervări pe grandhoteleurope.com.

Preluare dupa http://www.stylereport.ro

Lasati un raspuns