Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei în vizită la Patriarhia Română

În ziua de 19 iulie 2011, la Palatul Patriarhiei, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit în audienţă pe Înaltpreasfinţitul Părinte Ilarion, Mitropolit de Volokalamsk, Preşedintele Departamentului pentru Relaţii Externe Bisericeşti al Patriarhiei Moscovei, transmite Basilica citata de Romanian Global News.
Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ilarion a transmis Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un salut frăţesc şi un mesaj de felicitare din partea Preafericitului Părinte Kiril, Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii cu prilejul apropiatei aniversări a zilei de naştere a Patriarhului României (22 iulie).

În prima parte a întrevederii au fost abordate diferite aspecte ale relaţiilor interortodoxe, o atenţie specială fiind acordată problemelor aflate pe ordinea de zi a Comisiei interortodoxă pregătitoare a Sfântului şi Marelui Sinod Panortodox.

În continuare, au fost discutate teme de actualitate ale relaţiilor bilaterale dintre cele două Biserici Ortodoxe surori. În acest context, a fost evidenţiată necesitatea intensificării dialogului şi cooperării dintre cele două Patriarhii prin schimburi de studenţi, proiecte culturale şi organizarea unor conferinţe şi colocvii privind lucrarea pastoral-misionară şi socială a Bisericii în societatea contemporană secularizată.

Lasati un raspuns