Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mircea Man, alături de sutele de credincioşi, la hramul Mănăstirii Sfântul Ilie din Dealu Mare

Un loc binecuvântat de Dumnezeu. Aşa poate fi numită Mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie Testiveanul din Dealu Mare, comuna Coroieni, datorită aşezării sale într-o poiană înconjurată de păduri de fag.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, a participat, azi, alături de sutele de credincioşi, la hramul acestui sfânt lăcaş al Domnului. Slujba a fost săvârşită de Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, împreună cu un sobor de 33 de preoţi, la eveniment participând autorităţi locale şi judeţene, demnitari şi mulţi alţi invitaţi de seamă.

Toate realizările de până acum la această mănăstire sunt rodul jertfei şi al dragostei creştineşti a oamenilor din zonă, rmai ales a celor din localităţile Fântânele, Vălenii Lăpuşului, Peteritea, Coroieni, Drăghia, Baba şi Dealu Mare. Dar, la fel de important e şi aportul autorităţilor locale şi judeţene. Oamenii locului apreciază în mod deosebit implicarea continuă a primarului Gavril Ropan în realizarea a tot ce s-a făcut, dar şi a preşedintelui Mircea Man şi a Consiliului Judeţean, pentru susţinerea financiară în realizarea drumului de acces la mănăstire, şi nu numai.

Adresându-se mulţimii, Preasfinţitul Iustin Sigheteanul a vorbit despre nevoia de Dumnezeu în vieţile şi sufletele noastre, apreciind totodată prezenţa atâtor credincioşi la acest hram. “Mănăstirea Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul din Ţara Lăpuşului şi-a serbat hramul şi anul acesta. Mă bucur de prezenţa sutelor de credincioşi care continuă să vină frecvent aici, nu numai la sărbători. Ne-am bucurat de prezenţa autorităţilor judeţene şi locale care au fost împreună cu noi şi de faptul că a fost o atmosferă de înaltă ţinută duhovnicească, credincioşii participând cu multă evlavie la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie”.

La rândul său, Mircea Man a subliniat importanţa bisericii, dar şi faptul că nu uită de promisiunile făcute până acum în ce priveşte prezenţa constantă a autorităţilor judeţene printre credincioşi, în biserici. „Gândurile mele sunt întotdeauna aproape de biserică. Şi vreau să subliniez încă o dată maramureşenilor, dacă mai era nevoie, că acea promisiune de suflet, de a apropia administraţia judeţeană de biserică, a fost şi este în continuare onorată. Sunt sute de oameni aici care merită să vadă că eforturile şi investiţiile de care are nevoie biserica şi oamenii sunt în atenţia mea şi a administraţiei judeţene, oriunde în judeţ, şi ori de câte ori este nevoie”.

De precizat că toţi credincioşii prezenţi au fost invitaţi după slujbă la o agapă creştină, fiind oferite sarmale de post şi apă minerală.

Lasati un raspuns