Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Daniel împlineşte 60 de ani!

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Parinte Daniel, aniverseaza vineri împlinirea varstei de 60 de ani, prilej cu care credinciosii sunt invitati sa participe la o serie de evenimente.
Dupa cum a informat Biroul de presa al Patriarhiei Române, vineri dimineata Patriarhul va sfinti pictura si catapeteasma recent restaurate din paraclisul istoric cu hramurile “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Sfântul Prooroc Daniel si Cuvioasa Parascheva” al Resedintei Patriarhale, iar apoi in Catedrala Patriarhala va fi oficiata slujba de Te Deum ca multumire adusa lui Dumnezeu pentru binefacerile revarsate asupra Preafericirii Sale, Bisericii Ortodoxe Române si poporului român.
Ulterior, in Aula Magna “Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei va avea loc un moment aniversar care va cuprinde lansarea unui Album aniversar si a unui Volum omagial, precum si difuzarea unui film documentar realizat de catre postul de televiziune Trinitas TV al Patriarhiei Romane.
La aceste evenimente sunt asteptati toti cei care doresc sa il felicite pe Preafericitul Parinte Patriarh Daniel: membri ai Sfantului Sinod, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, personalitati ale vietii publice, cler si credinciosi.
Preafericitul Parinte Dr. Daniel Ciobotea, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-a nascut la data de 22 iulie 1951 in satul Dobresti, comuna Bara, judetul Timis.
A studiat in perioada 1970-1974 la Institutul Teologic Universitar Ortodox din Sibiu unde si-a sustinut Teza de licenta in teologie (Noul Testament). In perioada 1974-1976 a frecventat cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar Ortodox din Bucuresti, sub indrumarea Pr. Prof. Dr. Dumitru Staniloae. In 1979 si-a sustinut teza de doctorat la Universitatea din Strasbourg, pentru care a primit calificativul maxim si a devenit astfel doctor al acestei institutii de invatamant superior.
In 1987 a intrat in viata monahala la Manastirea Sihastria din judetul Neamt, cu numele Daniel, avandu-l ca nas de calugarie pe Preacuviosul Parinte Arhimandrit Cleopa Ilie.
La 7 iunie 1990 a fost ales Arhiepiscop al Iasilor si Mitropolit al Moldovei si Bucovinei. Intronizarea s-a facut la 1 iulie 1990. In perioada 1990-2008, in demnitatea de Mitropolit al Moldovei si Bucovinei, a desfasurat o bogata activitate pastoral-misionara, culturala si social-filantropica.
La 12 septembrie 2007 Colegiul Electoral Bisericesc l-a ales in functia de Arhiepiscop al Bucurestilor, Mitropolit al Munteniei si Dobrogei, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane si Loctiitor al Tronului Cezareei Capadociei. Intronizarea Preafericitului Patriarh Daniel s-a facut in duminica de 30 septembrie 2007 la Catedrala patriarhala din Bucuresti. LA MULŢI ANI !

Sursa: Agerpres

Lasati un raspuns