Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

8 iulie, Dragobetele rusesc

Autoritatile din Rusia au introdus un nou eveniment in calendar, Ziua Mariajului si a Fericirii in Familiei, care va fi celebrata in data de 8 iulie a fiecarui an, potrivit presedintelui comitetului de sanatate din tara pentru Ria Novosti.
Data de 8 iulie coincide cu sarbatorirea Sfantului Petru si Fevroniei, patronii spirituali ai casniciei, conform calendarului ortodox.
Oficialitatile care au decretat sarbatoare la fiecare inceput de iulie vor ca acest eveniment sa fie “util pentru moralitatea tinerilor, responsabilitatea lor si respectul pentru valorile familiei”.
Unul din fondatori, Valentina Petrenko, a spus ca vor sa atraga atentia asupra a ce inseamna familia si casnicia. Ei spera sa fie o zi in care femeile sunt cerute de sotie sau li se face o simpla declaratie de dragoste.
De asemenea, ea a tinut sa precizeze ca nu vor, prin introducerea Zilei Mariajului si a Fericirii in Familie, sa inlocuiasca Valentine’s Day, o sarbatoare populara si la ei.
Ziua Sfantului Petru si a Fevroniei se sarbatoreste inca in Rusia, prin schimbul traditional de “fevronki”, o varianta locala a juramintelor care se dau reciproc cu ocazia sarbatorii americane.
Cei doi sfinti au fost canonizati de Biserica Ortodoxa Rusa in 1574. Se spune ca ei au decedat in acelasi timp, in 1228. Petru, fiind calugar, a fost ingropat separat, dar trupurile lor au fost descoperite mai tarziu in acelasi mormant.

Preluare dupa http://www.ziare.com

Lasati un raspuns