Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Seniorii Ligii Studentilor se implica in construirea unei clopotnite la o manastire a Mitropoliei Basarabiei din Cahul

Seniorii Ligii Studentilor se implica intr-un nou proiect in sudul Basarabiei. Fostii lideri ai studentilor au initiat un proiect de construire a clopotnitei noii Manastiri, Sf. Treime din Cahul aflata sub jurisdictia Mitropoliei Basarabiei, transmite Romanian Global News.
Acestia au obtinut o finantare de la Guvern prin Departamentului pentru Romanii de Pretutindeni si de asemenea sprijin de la 2 oameni de afaceri galateni. In acest sens a fost initiata si o tabara de voluntariat care va avea loc intre 22-24 iulie si care isi propune sa devina o traditie.

Staretul acestei Manastiri este preotul Nicolaie Asargiu care a slujit si pentru romanii din Hagi Kurda si Anadol si a fost expulzat in urma cu 6 ani de autoritatile ucrainiene pentru ca tinea slujbele in limba romana si pentru ca isi afirma originea romaneasca. De asemenea domnul Nicolaie Popa din Los Angeles, fost detinut politic, secretarul general al Consiliului Mondial Roman, ctitor al Bisericii din Hagi Curda, a finantat achizitionarea unui generator de curent deoarece manastirea nu este inca racordata.

Seniorii Ligii Studentilor din Galati si din Romania participanti la proiect sunt: Romeo Mosoiu, Antonie Popescu, Laura Popescu, Dinu Gindu, Cristian Mortu, Cristian Patrascu, Bogdan Rodeanu. La acest proiect mai participa: Madalina Rodeanu, Mircea Matache si Dorin Cotet, actualul presedinte al LSG.

Lasati un raspuns