Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai bizare predictii despre anul 2012

Sfarsitul calendarului mayasCu cat ne apropiem de anul 2012, teoriile privind sfarisul lumii continua sa apara si desi cea mai populara profetie este cea a mayasilor, exista si altele destul de ciudate. Oamenii de stiinta resping complet ideea unui eveniment de genul “End of the World” si sustin ca teoreticienii conspiratiei nu fac altceva decat sa dezinformeze lumea si sa produca panica. Sa nu uitam ca acestia fac si o gramada de banii din vanzarile de carti. Asa ca va prezentam in continuare cinci dintre cele mai bizare teorii cu privire la anul 2012.

Sfarsitul calendarului mayas

Desi exista o multime de teorii bizare despre sfarsitul lumii, una dintre cele mai cunoscute este legata de calandarul mayas. Potrivit predictiilor bazate pe acest calendar, multi se intreaba daca lumea se va sfarsi pe 21 decembrie 2012, cand va avea loc si solstitiul de iarna.

Pe langa faptul ca unii oameni deja s-au panicat cand au auzit de sfarsitul lumii, cel mai ciudat este faptul cum au distorsionat oamenii informatiile din calendar, scrie science.howstuffworks.com.

In primul rand mayasii aveau mai multe calendare, fiecare cu un scop diferit, iar cel in cauza, care este cunoscut drept “Calendarul cel Lung”, este un calendar la fel ca oricare altul care are ca scop masurarea timpului. Singura exceptie a acestuia, si care a panicat o lume intreaga, este ca acest calendar implica un ciclu unic de 1.872.000 de zile, care se va sfarsi in 21 decembrie anul viitor.

Aceasta perioada este cunoscuta drept Marele Ciclu, insa, pentru mayasi, sfarsitul unui astfel de ciclu este prilej de sarbatoare, nu de teama.

Cu toate acestea, unele teorii sustin ca mayasii au putut face si previziuni astrologice. De exemplu, ei au prevazut ca inceputul solstitiului de iarna va coincide cu momentul in care toate planetele din sistemul nostru solar se vor alinia cu Soarele. Astronomii spun ca nimeni nu poate prezice cu exactitate cand va avea loc acest fenomen.

Conform previziunilor maiase, planeta va renaste intr-o alta dimensiune spirituala, insa una mai elevata. Planeta va trece intr-o noua faza a evolutiei si a dezvoltarii sale cunoscuta sub denumirea de Al Patrulea Destin, scrie garbo.ro.

Conform unor interpretari mai sumbre ale previziunilor maiase, schimbarile vor fi pozitive pentru planeta, insa dezastruoase pentru rasa umana, pusa in pericolul disparitiei ei. Aceste interpretari sunt insa nefondate. Dezastrele de proportii colosale care pot ameninta pamantul si umanitatea (inversarea polilor, coliziunea planetara, etc) nu inseamna insa distrugerea vietii de pe pamant, ci evolutia ei intr-un grad mai inalt si mai profund al existentei spirituale.

Proiectul Web Bot

Proiectul  Web BotiStock

Dezvoltat in anii ’90 cu scopul de a prezice fluctuatiile de la bursa, proicetul “Web Bot” sau „Softul care ghiceste viitorul” este un soft care verifica motoarele de cautare pentru a indexa paginile web.

Principiul de functionare este simplu: programul ia in calcul paginile web relevante, inregistrand cuvintele-cheie si analizand contextul in care apar, scrie descopera.ro. Astfel, soft-ul iti permite sa arunci o privire scurta, dar relevanta in ceea ce se numeste “intelepicunea maselor”, deoarece web-ul aduna laolalta gandurile a milioane de oameni.

Creatorii softului, Clif High and George Ure, sustin ca “Web Bot” a prezis o serie de evenimente care vor schimba istoria lumii care urma sa aiba loc dupa luna iunie 2001. Printre preziceri s-au numarat atentatele de la 11 septembrie, Uraganul Katrina, criz economica ce a lovit SUA si chiar un accident de vanatoare in care a fost implicat fostul vicepresedinte american Dick Cheney. Sa nu uitam ca “Softul care ghiceste viitorul” a prevazut si sfarsitul lumii de pe 21 decembrie 2012.

In schimb, scepticii spun ca  predictiile sunt atat de vagi, incat majoritatea celor care vor sa creada au tendinta de a potrivi faptele prezicerilor si nu invers.

In opinia acestora, este posibil ca internetul sa ofere date despre miscarile de la bursa sau despre atacuri teroriste, intrucat acestea sunt produse de oameni, insa nimeni nu poate stii cu exactitate cand poate avea loc un cataclism natural.

Coliziunea cu Planeta X (Nibiru)

Coliziunea cu Planeta X (Nibiru)sxc.hu

Descoperita de sumerieni si fotografiata de catre oamenii de stiinta rusi, Planeta X, cunoscuta si sub numele de Nibiru, este considerata de unii drept planeta care urmeaza sa aduca sfarsitul lumii pe 21.12.2012.

Informatia panicarda a plecat de la site-ul ZetaTalk, fondat de Nancy Lieder, care a anuntat ca Planeta X va suferi in curand o coliziune cu Pamantul. Predictia legata de momentul impactului facea referire initial la luna mai a anului 2003, dar, cum nimic nu s-a intamplat atunci, data la care se presupune ca va avea loc coliziunea a fost mutata pe 21 decembrie 2012.

Cu toate ca adepti Apocalipsei din 2012 continua sa sustina teoria, studiile stiintifice au demonstrat ca posibilitatea intrarii in coliziune cu planeta Nibiru sunt foarte mici, aproape egale cu zero.

Potrivit wikipedia.ro, sondele spatiale Pioneer 10, Pioneer 11, Voyager 1 si Voyager 2 au demonstrat inexistenta Planetei X. In primul rand, acestea au determinat mult mai precis masa planetelor pe langa care au trecut, iar conform acestor mase, discrepantele in orbitele planetelor au disparut. In al doilea rand, traiectoriile sondelor spatiale nu au pus in evidenta nici un fel de influenta care ar putea fi atribuita fortei gravitationale a unui alt obiect mare nedescoperit din sistemul solar.

Aceasta profetie a fost preluata de mai multe site-uri, insa specialistii de la NASA neaga existenta unei astfel de planete, sustinand ca teoria coliziunii este doar o farsa care circula pe internet.

Inversarea polilor magnetici

Inversarea polilor magneticisxc.hu

Desi suna ciudat, acest fenomen s-ar putea intampla, numai ca informatiile legate de acesta au fost denaturate atat de mult de catre teoreticienii conspiratiei incat a inceput sa para un scenariu apocaliptic.

Campul magnetic al Pamantului, cu cei doi poli, nu este constant, asa cum ai crede. In timpul secolului XX, cand cercetatorii au inceput sa studieze polaritatea Pamantului mai indeaproape, acestia au decsoperit ca locul exact al polilor se schimba in fiecare an cu aproximativ 10-40 de kilometri.

Si mai surprinzator este faptul ca la un moment dat, poate avea loc chiar o inversare a lor, asa cum s-a si intamplat in trecut. Acest lucru se intampla destul de rar de-a lungul istoriei Pamantului: ultima inversare a polilor magnetici a avut loc acum 780.000 de ani.

  • Deci, ce are asta de-a face cu anul 2012?

Unele site-uri alarmiste au legat in mod eronat inversarea polilor de o schimbare a sensului in care Pamantul se roteste. De asemenea, teoriile conspirative sustin ca acest lucru se va intampla in 2012 (cele mai multi sustinand ca data exacta este pe 21 decembrie ) si ca atunci cand se va intampla acest lucru, mai multe catastrofe vor lovi planeta.

Dupa cum ne asteptam, expertii ne-au confirmat ca desi schimbarea polilor magnetici este un scenariu foarte probabil, nu este posibil sa fie estimata exact data la care va avea loc acest fenomen. In plus, acestia sustin ca este imposibil ca Pamantul sa isi schimbe directia in care se roteste.

Potrivit desopera.ro, Vladimir Kuznetsov, doctor in stiinte matematice, sustine ca in ultimii 4 milioane de ani au avut loc 16 inversari ale polilor si de fiecare data planeta a supravietuit.

Eruptii solare

Eruptii solaresxc.hu

Un alt fenomen care panicheaza lumea cu privire la sfarsitul lumii sunt eruptiile solare. Temerile au legatura cu faptul ca, in 2012, Soarele va atinge varful unui ciclu de 11 ani, numit maxim solar.

Acest scenariu seamana foarte mult cu cel de dinainte, care implica schimbarea polilor magnetici, pentru ca eruptiile solare apar la intervale destul de regulate.

Conform estimarilor expertilor, eruptiile solare puternice vor avea loc undeva intre 2012 si 2014 si, oricum, au mai avut loc de multe ori pana acum.

O furtuna solara trimite catre Pamant o cantitate imensa de radiatii electromagnetice, care, in contact cu stratul exterior al atmosferei ar ioniza acest strat. La nivelul pamantului, efectele nu vor fi resimtite de oameni, dar satelitii GPS ar putea fi grav afectati.

De asemenea, ar putea fi afectate si retelele de electricitate, comunicatiile si transportul aerian.

Cea mai puternica furtuna solara s-a inregistrat in 1859, insa lipsa infrastructurii electrice face imposibila compararea efectelor din secolul XIX cu ce s-ar putea intampla in anii urmatori.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns