Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Evenimente misionare în parohia ortodoxă din Coslada – Sfinţirea raclei pentru moaştele sfinţilor martiri din Hozeva

În duminica vindecării slabănogului din capernaum, după Sfânta Liturghie, a fost sfinţită racla pentru moaştele sfinţilor mucenici din Hozeva, care ne vor ocroti, alături de moaştele Sfântului Nectarie, în fiecare rugăciune personalăşi comunitară.
Părticica din sfintele moaşte, însoţită de documentul de autenticitate, este darul Părintelui David Pristavu, slujitor la biserica românească din Ierusalim, care le-a oferit comunităţii noastre în dar, ca sfinţii să ne fie mijlocitori către Dumnezeu în necazurile noastre. Racla (foarte frumoasă) din argint masiv a fost lucrată manual într-un atelier din Salonik, Grecia, ne-a transmis Părintele George Cimpoca de la Parohia “Sfântul Nectarie Taumaturgul”, Coslada, Spania.
Din mila Prea Bunului Dumnezeu, eu, preotul David Pristavu, ostenitor la aşezămintele româneşti la Sfintele Locuri, dăruiesc P.C. Preot George Cimpoca Sfinte Moaşte ale Părinţilor martiri din Mănăstirea “Sfântul Gheorghe Hozevitul”. Biserica Mănăstirii este construită sub peştera marelui prooroc Sf. Ilie Tesviteanul.
Sfintele Moaşte ce datează din anul 614 d. Hr. mi-au fost dăruite de către Părintele Arhimandrit Ierotei, egumenul mănăstirii, ca răsplată a serviciilor aduse Sfintei Mănăstiri de-a lungul anilor. Alăturat Sfintelor Moaşte mai sunt: o părticică de vată şi ceară de la sigiliul aplicat pe uşa Sfântului Mormânt înainte de venirea Sfintei Lumini.

Spre folosul duhovnicesc al tuturor credincioşilor,

Preot David Pristavu, Ierusalim, 2010

Lasati un raspuns