Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Catedrala Sf. Iosif din Bucuresti a primit relicva Papei Ioan Paul al II-lea

Catedrala Sf. Iosif din Capitala a primit, joi, relicva Papei Ioan Paul al II-lea – cel care a condus Vaticanul intre 1978 si 2005, au anuntat, vineri, reprezentantii Arhiescopiei Romano-Catolice Bucuresti.
Relicva i-a fost daruita Inalt Preasfintitului Ioan Robu, Arhiepiscop Mitropolit de Bucuresti, in cadrul Sfintei si Dumnezeiestii Liturghii savarsite in Catedrala Mitropolitana, de fostul secretar personal al Fericitului Papa mai bine de 40 de ani, cardinalul Stanislaw Dziwicz.

In certificatul de autentificare a relicvei Fericitului Papa, emis de Postulatura Cauzei de Beatificare si Canonizare a Sfantului Parinte Papa Ioan Paul al II-lea si semnat de Stanislaw Dziwicz, se mentioneaza: “Tuturor si fiecaruia dintre aceia care vor citi acest document, dam marturie si certificam ca, spre mai marea slava a lui Dumnezeu si spre cinstirea Sfintilor sai, am luat cu grija aceste picaturi din sangele Fericitului Papa Ioan Paul al II-lea si le-am asezat in cutiuta de argint rotunda, aurita, bine inchisa, legata cu un snur de matase de culoare rosie, intarita cu sigiliul Postulaturii si am dat-o, cu facultatea de a fi pastrata si expusa venerarii publice a credinciosilor, dupa norma Codicelui de Drept Canonic. Ca marturie, am dat acest document, semnat si trimis de noi, intarit fiind cu sigiliul Postulaturii”.

In ultimii ani, Catedrala Sf. Iosif a mai primit si alte relicve, respectiv un fragment din coroana de spini a Mantuitorului (care a apartinut Monseniorului Vladimir Ghika),
moastele Sfintei Faustina Kowalska (1905-1938; calugarita poloneza, canonizata in 2000 de Papa Ioan Paul al II-lea), moastele Sf. Pius din Pietrelcina – Padre Pio (1887-1968; preot calugar, canonizat de 2002 de Papa Ioan Paul al II-lea) si moastele sfintilor Epictet si Astion, primii martiri ai meleagurilor dobrogene (sfarsitul sec. al III-lea), daruite de Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

Lasati un raspuns