Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Bali, pe îndelete – Alila Soori

Dincolo de peisajul spectaculos, Bali este una dintre cele mai diverse regiuni din punct de vedere cultural ale planetei. O regiune hindusă în cea mai mare țară musulmană din lume, Bali adună influențe chineze, indiene, japoneze și chiar olandeze într-un melanj fascinant pentru orice călător. Stațiunea Alila Soori propune un alt fel de vacanță, orientată spre cunoaștere și înțelegere.
Situată în apropierea templului Tanah Lot, unul dintre punctele importante ale hinduismului balinez, Alila Soori arată ca un mic sat, format din 48 de case de vacanță, cu până la zece camere. În mijlocul câmpurilor de orez, un dar al zeilor pentru muritori în cultura locală, stațiunea oferă tot ce este de așteptat de la un resort de cinci stele. Un centru SPA cu tratamente locale, două restaurante care servesc specialități locale sau internaționale, o bibliotecă și un centru de fitness sunt prezente în mica așezare de pe malul mării, dar elementul de artacție principal al stațiunii nu sunt clădirile frumoase, nici confortul regesc pe care îl oferă, ci posibilitatea de a explora alături de un ghid local.

Excursiile sunt gândite ca o explorare senzorială completă a insulei. Călătoriile nu sunt doar o experiență vizuală, deși peisajul este probabil cel mai spectaculos element, ci și una olfactivă, tactilă și gustativă. Pentru a înțelege mai bine ce înseamnă cultura balineză, o excursie în câmpurile de orez care susțin dintotdeauna comunitățile locale arată vizitatorului care sunt tehnicile tradiționale de cultivare și cum oamenii intră în comuniune cu zeii prin ofrandele aduse în fiecare zi pentru o recoltă bogată.

Caii nu sunt o specie indigenă insulei, fiind introduși exclusiv pentru uzul vechii case regale în urmă cu trei sute de ani. Dacă în urmă cu nu mai mult de o sută de ani doar o mână de oameni se puteau bucura de o plimbare ecvestră pe malul apelor Oceanului Indian, astăzi puteți să vă încheiați ziua cu o plimbare pe plajă sau cu o excursie la unul dintre multele temple din apropierea Alila Soori.

Dansatorii balinezi, cunoscuți în toată lumea pentru splendoarea spectacolelor pe care le oferă, pot fi văzuți de aproape în timpul unei zile petrecute ca ucenic într-un templu de pe insulă. Oaspeții sunt îmbrăcați în costume tradiționale și învață pașii dansurilor rituale pe ritmul tobelor tradiționale. Pe lângă cursurile de dans tradițional, turiștii au ocazia de a lucra alături de un olar specializat în ceramică locală sau pot practica yoga alături de un instructor specializat, în unul dintre cele mai relaxante locuri imaginabile.

Prețurile încep de la 565$ pe noapte pentru o vilă simplă în timpul verii, iar rezervările pot fi făcute direct online. Mai multe detalii pe alilahotels.com/soori.

Preluare dupa http://www.stylereport.ro

Lasati un raspuns