Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vatican: Extraterestrii, mai apropiati de Dumnezeu

Vatican: Extraterestrii, mai apropiati de Dumnezeu

Liderul departamentului astronomic al Vaticanului, reverendul Jose Gabriel Funes, sustine ca a avea credinta in Dumnezeu nu exclude acceptarea posibilitatii existentei unor civilizatii extraterestre, unele poate chiar mai evoluate decat cea umana.
Vaticanul si-a mai exprimat si in trecut opinia de acceptare a existentei extraterestre, tot prin vocea reverendului Funes. Biserica Crestina face cea mai vie dovada de lejeritate a mentalitatii sale, raliindu-se celor mai indraznete premise stiintifice de intelegere a lumii. “In opinia mea, aceasta posibilitate este valabila”, sustine reverendul, lider al Observatorului Astronomic al Vaticanului si consilier in problematici stiintifice al Papei Benedict al XVI-lea, referindu-se la viata de pe alte planete. “Cum am putea exclude ca viata s-a format si in alte parti din Univers, dat fiind numarul mare de galaxii ce au propriile lor planete? Ar putea exista chiar civilizatii mai avansate decat a noastra, acolo, si chiar mai constiente si mai apropiate de Creator decat noi insine”, a adaugat clericul.

“Asa cum pe Pamant exista o multitudine de creaturi, si in spatiu pot exista alte fiinte, chiar inteligente, create de Dumnezeu. Nu exista un contrast in credinta noastra, deoarece noi nu punem o limita libertatii creatoare a Domnului. De ce nu am putea vorbi despre un “frate extraterestru”? Ar fi tot o parte din creatie.” In calitate de astronom, Funes este de parere ca cea mai probabila explicatie a originilor Universului este Big-Bang-ul, dar tot el sustine ca acest lucru nu este in conflict cu credinta lui in Dumnezeu. “Dumnezeu este creatorul tuturor lucrurilor, exista un scop al creatiei, nu suntem copii ai unui accident”, a adaugat cardinalul.

Sursa: The Daily Galaxy

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns