Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

CALEA CRUCII LUI ISUS

Apoi a zis tuturor : ,,Daca voieşte cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de Sine, sa-şi ia crucea în fiecare zi şi sa Ma urmeze.’’  Evanghelia dupa Luca 9. 23
Crucea este ceva ce se sufera ? Sigur ca da ! Citim Evrei 12. 2 ,,Sa ne uitam ţinta la Cape-tenia şi Desavârşirea credinţei noastre, adica la Isus, care pentru bucuria care-I era pusa înainte a suferit crucea, a dispreţuit ruşinea, şi şade la dreapta scaunului de domnie a lui Dumnezeu.’’
Ai avut de suferit pentru cre-dinţa ta ? Înseamna ca ai avut cruce ; înseamna ca ai trait cât de cât pocainţa.
Testul crucii în viaţa cre-dinciosului este pentru a-şi rastigni firea lui pamânteasca. Ea exista în viaţa ta atâta timp cât firea ta înca e vie şi rodeşte fapte rele.

Suferinţa este folosita de Dumnezeu pentru a ne desavârşi caracterul.

Rabdarea se produce numai prin suferinţa, este rodul acesteia atunci când ieşi biruitor din ea.

De regula tu nu îi cerţi pe alţii daca nu îţi greşesc, dar sigur nici nu înveţi sa-i ierţi decât atunci când ei staruie în greşala. Şi nici nu ştii sa-i ajuţi pe alţii daca tu însuţi nu ai fost în lipsa ori în necaz. ,,Satulul nu îl înţelege pe flamând !’’

Suferinţele ne dau desavârşirea. Dar numai acele suferinţe care sunt declanşate de alte forţe în afara de pacat. Aş numi aici prigonirile ş. a.

Caci într’ucât lumea cu înţelep-ciunea ei n-a cunoscut pe Dumnezeu  în înţelepciunea Lui, Dumnezeu a gasit cu cale sa mântuiasca pe credincioşi prin nebunia propovaduirii crucii.

1 Corinteni 1. 21
Şi suferinţele pro-vocate d

e neascultare au rostul lor, care po-ate fi şi purificator, dar ele nu sunt pur-tatoare de rasplata.

Un lucru este trist ; şi se ştie mai puţin printre noi, şi anume ca, de cele mai multe ori suferinţa vine din mâna care ar trebui sa ne mângâie.

Doua locuri în care aşteptam sa fim mângaiaţi sunt în familie şi în Biserica, dar nu întotdeauna se întâmpla aşa. A se vedea Ps. 66 v …

Sunt unii fraţi facatori de cruci. Iosif a avut parte de astfel de fraţi. Dar daca vom putea spu-ne ce a spus el fraţilor sai în Gosen (Gen. 50. 20)  ,,Voi, negreşit v-aţi gândit sa-mi faceţi rau: dar Dumnezeu a schimbat raul în bine, ca sa îm-plineasca ceea ce se vede azi…’’, în acest caz vom gasi o cale noua,  ferma, care duce la viaţa.

Ce mesaj gaseşti tu în suferinţele pe care le ai ? Le înţelegi rostul ? Este nevoit Dumnezeu sa îţi îngaduie  de mai multe ori aceeaşi suferinţa în viaţa ta ca sa te transforme ?

Nu fi vraşmaş al crucii lui Isus, dupa cum constata Pavel în dreptul unor creştini din Filipi. ,,Caci v-am spus de multe ori, şi va mai spun şi acum plângând :sunt între voi unii care se poarta ca vraş-maşi ai crucii lui Cristos !’’

(Filipeni 3. 18).

Daca fugi de cruce nu eşti purtatorul ei, ci poate vraşmaş. În Matei 27. 32 scrie ca Simon din Cirena a fost silit sa duca crucea lui Isus. O duci şi tu de sila, tot cârtind şi mur-murând ? Mai bine ar fi sa o porţi în tacere.

Cuvântul ’acceptare’ va fi aducator de liber-tate, izbânda şi pace. Nu ma refer aici la o ac-ceptare de-a valma a durerilor, a plânsului, a bo-lilor prin care treci, ci în primul rând, şi de cele mai multe ori la acceptarea şi împacarea cu i-nexplicabilul, dureri pentru care nu gaseşti alin.

Dumnezeu are nevoie în primul rând de oa-meni fara raspuns lucrurilor din viaţa lor, pentru ca doreşte sa le dea El raspunsul cel mai bun, cel de la urma, cel adevarat.

Întrebarea pe care ar trebui sa o adresezi lui Dumnezeu de sub povara crucii ar trebui sa fie :
,,Ce pot face în aceasta suferinţa ?’’ –  şi nu –

,,De ce trec prin aceasta suferinţa ?’’

Nu exista alta cale catre cer, decât ramânând sub cruce, purtând crucea ce ne-a fost data, şi pe care nu noi ne-o alegem ! Nu ai biruinţa fara ea.

Ce sa îţi mai spun iubite cititor ? Îţi doresc sa mergi voios şi chiar cu spor pe calea crucii ; înaintea ta a mers pe ea : ,,Fiul omului – ISUS’’.

Preluare dupa http://www.bruxellesmission.org

Lasati un raspuns