Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai bune 6 orase in care sa te… pierzi!

VenetiaPuneti harta deoparte si invartiti-va de trei ori pentru ca a venit momentul sa va pierdeti. A hoinari printr-un oras strain poate fi modalitatea perfecta in care sa-i cunoasteti secretele, sa-i luati pulsul si sa cunoasteti localnici. Desigur, este si bine, dar si rau sa va pierdeti intr-un oras strain. Este de preferat sa faceti asta dinadins si sa aveti destul timp la dispozitie ca sa va regasiti drumul. Cateva orase din lume par facute fix pentru acest tip de aventura, asa ca iata 6 dintre acestea.

Venetia


Acesta este probabil cel mai potrivit oras in care sa te pierzi, scrie Lonely Planet. In primul rand, acesta vine dotat cu nenumarate poduri si canale identice, si o multitudine de stradute care se intorc in unghiuri ciudate si in colturi oarbe, toate de o frumusete rar intalnta. Nu este drept fata de alte orase, insa asta este viata! Ratacitul in acest oras are un beneficiu major, pentru ca acesta este una dintre singurele modalitati in care puteti sa auziti cantecul pasarilor si bataile aripilor acestora.

Calea de intoarcere: Fiti atenti la semnele si sagetile de pe ziduri, pentru ca daca le urmati puteti ajunge la Rialto sau L’Accademia.

Varanasi

Varanasi www.flickr.com/photos/nicocrisafulli/5580936611/

Ati putea sa va aruncati in labirintul intunecat de strazi din Varanasi de peste o suta de ori si de fiecare data veti iesi in alt punct. Descoperiti pe stradutele laturalnice temple si magazine cu dulciuri si matasuri unde orice achizitie este un chilipir.

Calea de intoarcere: Oricare din nenumarate riste-bicicleta vor fi mai mult decat fericite sa va duca acasa pentru un pret care este la indemana oricarui buzunar.

Londra

Londra www.flickr.com/photos/16782093@N03/3808446391/

Majoritatea turistilor care viziteaza Londra au o perspectiva distorsionata, de punct cu punct, trecutul dintr-un metrou in altul pentru a vedea numai obiectivele turistice consacrate. O fi o metoda eficienta, dar unde s-a dus romantismul? Incercati sa va rataciti si veti fi rasplatiti cu piete mari, cimitire retrase si o pleiada de buticuri.

Calea de intoarcere: Uita-te dupa semnului distinctiv  al metroului din Londra. Bingo, v-ati intors pe harta!

Tokyo

Tokyo www.flickr.com/photos/can10kon10/3109891557/

Ritmul nebunesc si neoanele neobosite ale acestui oras garanteaza putina ameteala pentru orice turist. Abandonati-va dezorientarii si s-ar putea sa fie fix ce va trebuia pentru a gasi secretele orasului Tokyo.

Calea de intoarcere: Similar cu Londra, Tokyo are un sistem de trasnport public excelent. In cazul in care totul devine prea mult, urcati-va intr-un tren si intoarceti-va acasa.

Istambul

Istambul www.flickr.com/photos/jorbe/4464582999/

Exista (cel putin) doua lucruri mari cu privire la iesirea din centrul turistic din Istanbul: unu: hotelurile si magazinele unde se vand covoare vor fi inlocuite treptat de magazine de ceai, pacuri si case, si doi: orasul cu strazi care aduc a montagne russe va vor rasplati cu privelisti superbe asupra Bosforului si cu picioare mai tonifiate. Pierdeti-va in fiecare zi in Istambul si veti observa a mare imbunatatire a conditiei fizice!

Calea de intoarcere: Daca doriti sa va intoarceti in zona turistica, opritiv-a petnru un pahar de ceai si intrebati care este drumul spre Sultanahmet.  Nu uitati sa va odihniti muschii intr-una din spectaculoasele bai turcesti.

Canberra

Canberra www.flickr.com/photos/rgifford/2445544896/

Cu sistemele sale de drumuri circulare, capitala Australiei isi prinde turistii cu regularitate in “capcane” care se aseamana cu confuzia pe care o simte un animal cand este prins in cusca. Dar exista modalitati mai bune de a va pierde aici. Duceti-va in centrul orasului, da, in zona verde. Continuati sa mergeti si veti da de niste suburbii. Acolo se traieste cu adevarat si tot acolo veti gasi printre cele mai bune mancaruri din oras.

Calea de intoarcere: Traiasca GPS-urile! Sau, daca nu aveti un asemenea aparat, intrebati la cea mai apropiata benzinarie.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns