Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vaticanul imbratiseaza teoriile evolutioniste

Vaticanul imbratiseaza teoriile evolutioniste

Vaticanul a anuntat recent ca va gazdui, luna viitoare, o conferinta stiintifica pe marginea Darwinismului, declarand ca Biserica nu se opune notiunilor promovate de acest curent antagonist Creationismului.
Organizatorii conferintei sustinute zilele trecute in cadrul Universitatii Gregoriene Pontificale au decis sa considere Creationismul sau “Designul Inteligent” drept un fenomen cultural, mai degraba decat o teorie stiintifica valida. Arhiepiscopul Gianfranco Ravasi, lider al Consiliului Pontifical pentru Cultura si cel care a prezidat conferinta, a recunoscut ca Biserica i-a fost ostila lui Darwin in anumite imprejurari, dar nu l-a condamnat niciodata pe acesta. El a notat chiar ca in ultimii 50 de ani, un numar de Suverani Pontifi au acceptat evolutia ca pe o abordare stiintifica viabila a dezvoltarii umane. Marc Leclerc, un filosof naturalist al Universitatii Gregoriene a mers chiar mai departe, sustinand ca adeptii Creationisti s-au inselat atunci cand au declarat ca Darwinismul este “complet incompatibil cu viziunea religioasa asupra realitatii”.

Conferinta si aprobarea lui Darwin de catre Biserica reprezinta inca o turnura interesanta a atitudinii Viziunii Sfinte a Crestinatatii fata de premisele stiintei. In decembrie, Papa Benedict si-a plecat capul inaintea lui Galileo – aspru condamnat in trecut de catre Biserica, in timp ce, in luna mai a anului trecut, astronomul Vaticanului a declarat ca nu exista incompatibilitati intre a fi catolic si a crede in extraterestri. El a sugerat chiar ca acestia ar putea fi liberi de pacatul originar care a cauzat decaderea omului din Gradinile Edenului, in sclavie, ere intunecate, opresiune religioasa, razboi atomic si crize economice.

Sursa: The Register

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns