Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O expediţie culturală: descoperiţi Mănăstirea Comana şi Moara de Hârtie

Fundaţia Calea Victoriei şi Moara de hârtie vă invită sâmbătă, 27 august, de la ora 11:00, să descoperiţi Comana – un loc plin de istorie, situat in imediata apropiere a Bucurestilor. Obiectivele pe care le veţi vizita în primul episod al acestei initiaţive sunt: Mănăstirea Comana, Moara de hârtie şi Fântâna cu Nucu, situată în Parcul Natural Comana.
Excursia va începe cu vizitarea Sfintei Mănăstiri Comana, aşezământ ctitorit de Vlad Ţepeş în anul 1461 (aşadar, anul acesta “împlineşte” 550 de ani), a muzeului Mănăstirii, apoi veţi admira, chiar din faţa Mănăstirii, superba privelişte către râul Neajlov. Ghidajul acestui obiectiv turistic va fi făcut chiar de unul dintre călugării ce vieţuiesc în acest lăcaş.

Excursia va continua cu vizitarea Atelierului-Muzeu Moara de Hârtie, o iniţiativă de promovare a meşteşugurilor manufacturiere, unde veţi avea ocazia să aflaţi cum se făceau hârtia manuală, legătoria de carte şi tiparul manual în trecut, dar veţi şi experimenta voi înşivă aceste îndeletniciri atât de importante în istoria umanităţii.

Circuitul se va încheia cu o plimbare prin pădure, la Fântâna cu Nucu, locul unde se presupune că a fost ucis Vlad Ţepeş şi unde veţi afla legenda locului.

Comana se află în Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejata din Câmpia Română, cunoscută în special pentru rezervaţiile de bujor şi ghimpe. Parcul Natural Comana se întinde pe 25.000 de hectare şi cuprinde un ecosistem caracteristic, cunoscut din vechime sub numele de Balta Comana, a doua zonă umedă a României ca biodiversitate, după Delta Dunării.

Transportul la Comana se va face cu maşinile participanţilor, iar cei care nu dispun de un mijloc de transport vor participa prin amabilitatea celor cu maşini. Organizarea pe maşini va fi făcută de fundaţie.

Durata expediţiei culturale va fi de cca 5 ore, de la 10:00 (plecare din Bucureşti – Parcul Carol) la 15:00.

Lector: Ion Georgescu

Data: 27 august 2011

Ora: 10:00

Cost: 80 ron – include materiale de lucru pt atelier de hârtie şi legătorie de carte

Cost studenţi: 75 ron – include materiale de lucru pt. atelier de hârtie şi legătorie de carte

Locaţie: Comana şi Moara de Hârtie

Număr maxim persoane: 30

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns