Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sarbatoarea praznicului Adormirii Maicii Domnului, supravegheata de politisti si jandarmi

Politistii si jandarmii maramureseni au supravegheat la ordinea si siguranta publica, pe raza intregului judet, in zonele in care au avut manifestari cu caracter religios, cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului, si nu numai.
Masuri de ordine sporite pentru asigurarea linistii publice si petrecerea sarbatorilor religioase dedicate Sfintei Marii in siguranta s-au luat in intervalul 12-15 august. Astfel, structurile operative au actionat prin activitati specifice pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si apararea patrimoniului public si privat, in toate localitatile urbane si rurale, dar in special in locurile de pelerinaj, statiuni turistice si zone de agrement. Au fost supravegheate cu precadere pietele, targurile, lacasurile de cult, dar si taberele de pelerinaj. Au fost intensificate actiunile de patrulare din zonele cu afluenta numeroasa, pentru combaterea talhariilor si a furturilor. De asemenea, au fost dispuse masuri pentru realizarea unei prezente active a politistilor pe caile de acces ce converg spre lacasurile de cult si statiunile turistice. Politistii si-au facut simtita prezenta si pe principalele drumuri nationale, in punctele cu risc ridicat de accidente si la orele cu trafic intens, in vederea fluidizarii circulatiei si prevenirii evenimentelor rutiere.

Hramurile, supravegheate de jandarmi

Jandarmii maramureseni au desfasurat misiuni de asigurare a ordinii pu-blice la mai multe manastiri de pe raza judetului, dar si la diverse evenimente care au avut loc la sfarsitul saptamanii trecute. Astfel, sambata, jandarmii au fost prezenti la manifestarile organizate cu ocazia implinirii a 10 ani de la infiintarea unei societati din localitatea Farcasa. In intervalul 13-15 august, acestia au asigurat ordinea publica la manifestarile dedicate Zilelor orasului Baia Sprie. Duminica, 14 august, au  vegheat la desfasurarea in bune conditii a evenimentelor cu caracter electoral desfasurate in Piata Millennium din Baia Mare. Totodata,  jandarmii maramureseni au participat si la hramurile desfasurate la Manastirile de la Rohia si Moisei, iar luni au fost prezenti la hramul Manastirii Barsana.

Preluare dupa http://www.informatia-zilei.ro

Lasati un raspuns