Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Un calugar budist si-a dat foc in provincia chineza Sichuan

Un calugar budist a murit dupa ce si-a dat foc, luni, intr-o zona tibetana din provincia chineza Sichuan (sud-vest), au anuntat agentia China Noua si un martor, transmite AFP.
Calugarul, in varsta de 29 de ani, a dat foc hainelor sale, in comitatul Daofu, din provincia Sichuan, si a murit din cauza ranilor suferite, potrivit agentiei oficiale chineze, care citeaza autoritatile din prefectura autonoma tibetana Garze. O receptionista de la un hotel din apropiere a confirmat informatia, scrie MEDIAFAX.

“Am vazut un calugar intins pe jos, al carui corp era in flacari”, a declarat un martor, care a solicitat anonimatul.

“A murit chiar in fata sediului autoritatilor din comitat. Inainte de a-si da foc, el a distribuit manifeste”, a adaugat martorul, precizand ca faptele s-au desfasurat la Daofu, unde este situata manastirea.

Conform organizatiei Free Tibet, al carei sediu este la Londra, calugarul, identificat drept Tsewang Norbu, venea de la manastirea Nyitso. “El a baut benzina, s-a stropit cu benzina si a dat foc hainelor sale”, a afirmat organizatia.

Potrivit organizatiei, el a fost auzit strigand “Noi, poporul tibetan, vrem libertate”, “Traiasca Dalai Lama” si “Lasati-l pe Dalai Lama sa se intoarca in Tibet”.

Prefectura Garze se afla in apropiere de Aba, unde moartea unui calugar, care si-a dat foc in martie, a provocat tulburari.

Foto: en.wikipedia.org

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns