Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Pelerinaj pe Insula Mull din Scotia

La doua luni distanta de la vizita misionara a IPS Marc, episcop vicar al Mitropoliei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale si Meridionale in biserica viitoarei manastiri romanesti de pe insula Mull din Scotia, Pr. Marcel Oprisan a organizat un nou pelerinaj pe aceste meleaguri istorice, transmite Romani in UK citat de Romanian Global News.
Biserica inchinata sfintilor Ninian si Cuthbert a capatat o noua fata, odata cu praznicul Adormirii Maicii Domnului, find impodobita cu icoane si odoare ortodoxe iar credinciosii, veniti din diverse zone ale Scotiei, au asistat la un moment unic, prin oficierea, in premiera, a Sf. Liturghii in acesta noua manastire ortodoxa. De altfel, Pr. Marcel a precizat ca aceasta biserica reprezinta prima manastire ortodoxa din Scotia, care apartine in totalitate Bisericii Ortodoxe Romane.

De la eveniment nu putea lipsi, dr. Mihai Delcea, Seful Biroului Consular din Edinburgh, cel care, indiferent cat de incarcat ar avea programul sustine initiativele comunitatii romanesti din Scotia. Dupa terminarea Sf. Liturghii, atat Pr. Marcel cat si d-l Mihai Delcea au subliniat lucrarea minunata a lui Dumnezeu si a Maicii Domnului pe aceasta insula de o frumusete salbatica si coplesitoare si, totdata, au accentuat rolul pe care credinciosii din Scotia, si nu numai, il vor avea in indeplinirea proiectului construirii viitoarelor chilii si anexe manastiresti.

Lasati un raspuns