Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Liturghia susţinută la Madrid de Papa Benedict al XVI-lea, în direct la Televiziunea Română

Duminică, 21 august, de la ora 10.10, TVR 2, TVR Internaţional şi TVR HD vor transmite în direct, pe parcursul a peste trei ore, un eveniment de însemnătate majoră pentru toată lumea catolică. Este vorba de Sfânta Liturghie oficiată de Papa Benedict al XVI-lea cu ocazia celei de-a XXVI-a aniversări a Zilei Tineretului Mondial, transmite Romanian Global News citand un comunicat de presa d ela TVR.
Evenimentul la care se estimează că vor participa peste 1,5 milioane de tineri din întreaga lume se va desfăşura pe aeroportul militar Cuatro Vientos, la 8 km de centrul oraşului Madrid.

Invitatul lui Corneliu Matache în studioul TVR va fi Dr. Pr. Wilhelm Dancă, rectorul Institutului Teologic Romano-Catolic „Sf. Iosif” din Iaşi, alături de alte două personalităţi, care vor comenta transmisiunea pentru telespectatori.

În perioada 16-21 august se desfăşoară la Madrid cea de-a XXVI-a Zi Mondială a Tineretului, eveniment iniţiat în 1985 de Papa Ioan Paul al II-lea. Deschiderea oficială a avut loc marţi, 16 august 2010, printr-o Liturghie desfăşurată în Piaţa Cibeles, din centrul Madridului. Zilele de 17, 18 şi 19 august sunt trei zile de pregătire pentru Veghea de rugăciune şi Liturghia cu Sf. Părinte Papa Benedict al XVI-lea. Sunt programate cateheze, susţinute de episcopi din întreaga lume, în diverse limbi, precum şi alte activităţi din cadrul Festivalului Tinerilor. Papa Benedict al XVI-lea va fi primit în după-amiaza zilei de joi, 18 august 2010, printr-o ceremonie solemnă în Piaţa Cibeles. Seara zilei de vineri, 19 august, va fi dedicată celebrării unei mari Căi a Crucii pe străzile centrale ale oraşului Madrid. Punctul culminat al Zilei Mondiale ale Tineretului vor fi Veghea de rugăciune şi Celebrarea Euharistică finală care vor fi prezidate de Sfântul Părinte. Acestea se vor desfăşura sâmbătă seara, 20 august, şi în dimineaţa zilei de 21 august, în spaţiul special amenajat pentru aceste celebrări pe aeroportul militar Cuatro Vientos.

Lasati un raspuns