Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Blestem neobişnuit al călugărilor franciscani de la o mănăstire din Italia, supăraţi că un hoţ le-a furat două Biblii rare

Un grup de călugări franciscani se roagă la Dumnezeu ca hoţul care le-a furat din mânăstire două Biblii rare să aibă parte de “o diaree acută”, relatează The Guardian.
Călugării de la Mânăstirea San Salvatore al Monte, din Italia (una din preferatele lui Michelangelo, construită în secolul al XV-lea), s-au supărat grozav pe hoţii care au şterpelit o Biblie medievală, un exemplar rar şi foarte valoros. Însă supărarea cea mare a fost când o a doua carte sfântă, la fel de valoroasă, donaţie a unui credincios pentru a o înlocui pe cea furată, a dispărut şi ea la doar câteva ore după ce fusese pusă la loc de cinste în mânăstire.
Călugării au postat un bilet la intrare pe care îl pot vedea toţi credincioşii pe care scrie că franciscanii speră că hoţul va realiza păcatul comis şi va înapoia Bibliile. Dacă nu, atunci “Ne rugăm la Dumnezeu să îl pedepsească pe hoţ cu o diaree acută”, au scris ei. Călugării franciscani speră că această rugă îl va determina pe hoţ să nu mai fure altădată.

Ziarul italian “La Stampa” descrie ciudata rugăciune drept “rezultatul talentului toscanilor de a fi ironici în orice situaţie”.

Călugării spun că Dumnezeu le va ierta ruga lor ca un om să sufere de diaree. “Situaţie este de necrezut, nu ştim ce să facem. Dumnezeu şi credincioşii vor înţelege”, au declarat ei.

Preluare dupa http://www.gandul.info

Lasati un raspuns