Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Platforma Actiunea 2012” invita pe romani la inaugurarea Crucii Maintuirii Neamului Romanesc la Nisporeni in Basarabia

Platforma civică Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei care simt românește la inaugurarea Crucii Mântuirii Neamului Românesc, care va avea loc duminică, 28 august la Nisporeni, Basarabia, transmite Romanian Global News.
În acest sens, din Vaslui și din Chișinău se vor organiza microbuze care vor asigura transportul participanților către dealul unde se va ridica semeață cruce înaltă de 35 de metri. Transportul din Vaslui costă 30 de lei RO iar cel din Chișinău 70 de lei MD. Alternativ, din București și din Cluj se pleacă cu mașini mici.

“Crucea Mântuirii Neamului Românesc” este o construcţie de metal, cu o înălţime de 35 de metri, dotată cu instalaţie electrică, realizată după modelul crucilor de la Putna şi de pe dealul Perchiu din Oneşti. Lucrarea reprezintă primul monument din Republica Moldova dedicat unității românilor şi va fi ridicată pe cea mai înaltă culme de pe malul drept al Prutului, în apropiere de Nisporeni (316 metri).

Aflat în vecinătatea Cimitirului Eroilor Români şi a Mănăstirii Vărzăreşti, complexul care va putea fi văzut pe o rază de câteva zeci de kilometri va constitui un loc de pelerinaj, de omagiu şi de rugă pentru mântuirea poporului român. Proiectul a fost inițiat de postul de Radio Vocea Basarabiei şi Asociaţia Culturală Pro-Basarabia şi Bucovina, filiala Oneşti.

Lasati un raspuns