Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Top 10 locuri cu arta publica neinspirata

Forever MarilynFie ca este finantata din banii publici, fie ca este donata de catre artisti excentrici si bogati, arta din spatiile publice poate ridica uneori controverse. Descopera cele mai ciudate 10 exemple.

Forever Marilyn

Membrii si editorii site-ului de calatorii VirtualTourist.com au ales 10 obiecte de arta publica… nu tocmai placuta ochiului.

Carcotasii au gasit deja foarte multe lucruri de criticat la adresa acestei statui de aproape 8 metri, care este un tribut pentru actrita americana Marilyn Monroe. Oamenii nu inteleg de ce este plasata in Chicago, daca filmul a fost semnat in New York si de ce era nevoie de o imagine direct sub fusta blondei.

Din fericire, pentru unii, statuia va fi gazduita de Chicago doar pana in 2012.

Cow Parade (Parada Vacilor)

Cow Parade (Parada Vacilor) CowParade Facebook

Cu siguranta nu toti sunt fanii vacutelor de fibra de sticla pictate in chip si fel si amplasate in marile orase unde te astepti mai putin. Ei bine, acum se pare ca au invadat lumea, cu Parada Vacilor. Deja nu mai este amuzant.

Statuia ridicata pentru Mary Tyler Moore

Statuia ridicata pentru Mary Tyler Moore en.wikipedia.org

Poate ca actrita Mary Tyler Moore in piele si oase ar reusi sa intoarca lumea din drum cu zambetul sau, insa statuia amplasata in Minneapolis, Minnesota, nu reuseste, cu siguranta.

Statuia, care arata mai mult ca o persoana care invarteste o minge de baschet intre degete, decat ca o femeie care isi arunca palaria in aer, personajul care se vrea a fi reprezentat nu este nici macar identificabil, daca nu citesti descrierea de pe placuta.

Lifesaver (Salvatorul de vieti)

Lifesaver  (Salvatorul de vieti) www.flickr.com

Se pare ca singura critica pozitiva la adresa acestei statui realizate de catre Niki de Saint Phalle, in Duisburg, Germania, este faptul ca statuia este “luminoasa”.

Din nefericire, exista multe alte calificative neplacute la adresa acestei opere artistice greu de definit, multi-colorata si frenetico-obsesiva.

The Calling (Chemarea)

The Calling (Chemarea) en.wikipedia.org

Statuia realizata de catre Mark di Suvero, in Milwaukee, Wisconsin, a devenit subiect de dezbateri pentru foarte multi. Statuia a creat poate la fel de multe controverse ca si monumentul din Piata Revolutiei, “Tepusa”, adresat de Alexandru Ghildus victimelor revolutiei din decembrie 1989, pe numele lui intreg Memorialul renasterii – Glorie Eterna Eroilor si Revolutiei Romane din Decembrie 1989.

Statuia care se vrea a reprezenta atat soarele cat si sudoarea muncitorilor care au construit orasul, provoaca mai multe critici decat lauda.

Monumentul Winkler Prins

Monumentul Winkler Prins nl.wikipedia.org

Semanand cu o surubelnita fara varf, acest stalp imens realizat de catre Anthony Winkler Prins si amplasat in capitala Olandei, Amsterdam, are la fel de multa imaginatie precum…o surubelnita fara varf.

Construit in 1970, cilindrul turn format din 54 de discuri arata ca un intrus pintre copacii care se ridica impunatori in zona centrala a Amsterdamului, Frederiksplein.

Cititi mai departe pe 9am.ro

Lasati un raspuns