Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

O noua dovada a rastignirii lui Iisus

Un sarcofag vechi de 2000 de ani ar putea sa ne aduca noi indicii legate de biblicul eveniment.
Sarcofagul a fost recuperat din mainile unor jefuitori de catre Autoritatea pentru Antichitati din Israel, in urma cu trei ani, si dus la Universitatea din Tel Aviv. Expertii in arheologie care au cercetat acest sarcofag sunt convinsi ca artefactul este autentic, iar “inscriptia este extraordinara”.
Cercetatorii din Israel sustin ca inscripitia de pe sacofag ar putea locatia familiei lui Caiafa inainte de exodul lor in Galileea. Mai mult, acestia cred ca inscriptia nu ofera detalii doar despre cel decedat, ci si despre alte persoane din alte generatii, scrie DailyMail.

Inscriptia completa suna in felul urmator: “Miriam fiica lui Yeshua fiul lui Caiaphus, preot de Maaziah de la Beth Imri”.

Potrivit cercetatorilor, Beth Imr ar putea face referire un alt ordin preotesc sau eventual la o locatie geografica, cel mai probabil a familiei lui Caiaphus.

Se crede ca osuarul a fost dezgopat dintr-un site din valea Elah, din sud-vestul Ierusalimului, presupusul loc legendar al luptei dintre David si Goliat.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns