Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Top 10 cele mai sigure destinatii (pentru familie)

Insulele olandeze ABC Daca planuiesti o vacanta cu familia in strainatate, unul dintre aspectele pe care trebuie sa-l iei in considerare este siguranta. Gratie tehnologiei, acum putem sa aflam mai usor unde sunt zonele fierbinti, punctele de conflict si sa le evitam. Afla care sunt cele mai potrivite destinatii pentru tine si familia ta.

Insulele olandeze ABC

Nu exista nicio indoiala ca Insulele Caraibe sunt extraordinar de frumoase, insa nu sunt nici ele lipsite de probleme. Zona a trecut printr-un soi de neliniste politica si numeroase cazuri de crima. 

Totusi, in ciuda negativitatii care este cultivata pe unele insule din Caraibe, exista si cateva care au reusit sa isi duca existenta in pace, gratie stabilitatii politice si economice, atragand astfel, mii de turisti in fiecare an.

Pe aceasta lista s-ar afla Insulele ABC care au cele mai mici nivele ale criminalitatii. Mai mult, zona nu a trecut nici prin confruntari politice. Cea mai buna veste este ca, Insulele ABC nu se afla pe traseul uraganelor.

Insulele olandeze ABC (Aruba, Bonaire si Curaçao) au cel mai mare scor in ceea ce priveste peisajele pitoresti asezonate cu securitatea ambientala.

2. Noua Zeelanda

2. Noua Zeelanda en.wikipedia.org

Noua Zeelanda este cel mai cunoscuta pentru dibacia sa in rugby. Echipa All Blacks este cunoscuta in toata lumea pentru frumusetea jocului pe care il desfasoara pe teren.

In afara de acest lucru, Noua Zeelanda este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai sigure locatii de pe Glob. In afara de cutremurului care a lovit pe 21 februarie Christchurch, este cunoscut ca fiind o locatie calma.

Distanta mare fata de restul lumii si populatia relativ scazuta face ca aceasta tara sa fie cea mai buna destinatie unde ai vrea sa-ti aduci familia in vacanta.

3. Ulster, Irlanda

3. Ulster, Irlanda en.wikipedia.org

Irlandezii au o reputatie destul de “greu de dus”: sunt bautori inraiti, sunt implicati in mafie si batai. Oricum, nu foarte multi stiu ca Irlanda este o tara de luat in seama cand vine vorba de rugby.

Echipa Irlandei este rivala Angliei, pe care a si invins-o de cateva ori. Insa, reputatia acestei echipe nu ar trebui sa fie singurul lucru demn de luat in seama daca vreti sa vizitati Ulster.

Organizatia Mondiala a Sanatatii
a votat recent, Emerald Isle (Irlanda) ca fiind una dintre cele mai pacifiste destinatii din Europa, criminalitatea acestei tari fiind foarte scazuta.

4. Cipru

4. Cipru commons.wikimedia.org

Cipru a avut, de asemenea, ratia sa de conflicte politice si economice. Cu toate acestea, peste ani, reputatia proasta a tarii a fost uitata, mai ales ca tara a traversat prin diferite reforme.

Cele trei aspecte care au dus Ciprul mai departe sunt cultura, religia si economia infloritoare. Se crede ca Biserica Ortodoxa isi are originile in Cipru si ocupa un loc special in inimile credinciosilor.

Cipru este situata in Estul Mediteranei si este binecuvantata cu unele dintre cele mai frumoase plaje care atrag ca un magnet milioane de turisti anual.

5. Elvetia

5. Elvetia en.wikipedia.org

Elvetia este cunoscuta pentru neutralitatea de care a dat dovada in toate conflictele globale din lume. Insa, pe langa acest aspect este si una dintre cele mai bogate tari de pe Pamant, cu un venit pe cap de locuitor mai mare decat cel al marilor puteri.

Elvetia este impartita in trei regiuni lingvistice si regiuni nationale si este faimoasa pentru ciocolata sa, pentru Muntii Alpi, dar si pentru costul ridicat al traiului. De fapt, este unul dintre cele mai scumpe locuri de pe Pamant cand vine vorba de traiul zilnic.

Pentru cei care viseaza la o viata “pe picior mare”, Elvetia este destinatia perfecta. Insa, pana atunci puteti doar sa o vizitati, veti fi in siguranta. Alegeti o vacanta iarna, fiind locul perfect pentru sporturile de sezon.

Cititi mai departe pe 9am.ro
Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns