Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai locuibile orase din lume, in 2011

Australienii au cu ce sa se mandreasca, orasele lor fiind considerate cele mai bune pentru a-ti duce traiul, arata un nou raport.
Melbourne se afla pe locul 1 intr-o lista de 140 de orase incluse in sondajul Orase in care se poate locui in 2011, realizat de catre Economist Intelligence Unit.
Acesta este primul an in aproape un deceniu, de cand Vancouver nu se mai afla in top, coborand incet pe locul 3. Orasele au fost votate in functie de 5 criterii: stabilitate, sistemul de sanatate, cultura si mediu, educatie si infrastructura, potrivit The Economist.
“Australia, cu o densitate destul de scazuta a populatiei si cu o criminalitate destul de scazuta, continua sa furnizeze lumii orase unde te-ai stabili pana la sfarsitul vietii”, declara Jon Copestake pentru The Star.

“In ciuda cresterii costului vietii, provocata de catre dolarul australian puternic, aceste orase ofera cateva motive pentru care sunt extrem de atractive”, a mai adaugat acesta.

Cu toate acestea canadienii nu ar trebui sa se panicheze,  deoarece Vancouver, Toronto si Calgary au intrat in acest top. In ceea ce-i priveste pe americani, singurul oras de top a fost Honolulu, pe locul 26, potrivit Time.

Va prezentam topul integral al celor mai locuibile orase de pe Glob, in 2011:

Melbourne (Australia)
Viena (Austria)
Vancouver (Canada)
Toronto (Canada)
Calgary (Canada)
Sydney (Australia)
Helsinki (Finlanda)
Perth (Australia)
Adelaide (Australia)
Auckland (Noua Zeelanda).

Orasele de la coada listei (cel mai putin locuibile),  potrivit Globe and Mail:

Abidjan (Coasta de Fildes)
Teheran (Iran)
Douala (Camerun)
Karachi (Pakistan)
Tripoli (Libia)
Algiers (Algeria)
Lagos (Nigeria)
Port Moresby (Papua Noua Guinee)
Dhaka (Bangladesh)
Harare (Zimbabwe).

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns