Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Romanii aproba construirea Catedralei Neamului

Majoritatea romanilor sunt de acord cu construirea catredalei, insa nu din propriul buzunar. Tu ce ai de spus?
27% dintre romani declara ca sunt total de acord cu proiectul Catedralei Neamului, 34% sunt mai degraba de acord, in timp ce 29% sunt impotriva, iar 10% inca nu au o opinie, potrivit unei cercetari a Fundatiei Soros cu privire la religie si comportamentul religios al romanilor.

“Catedrala ar trebui sa fie construita doar cu banii Bisericii”

In ceea ce priveste sursele de finantare pentru constructia Catedralei Neamului, cei mai multi dintre respondenti, 32%, au ales raspunsul „Catedrala ar trebui sa fie construita doar cu banii Bisericii”, iar alti 26% spun ca cea mai mare parte a fondurilor ar trebui sa fie din banii Bisericii.

De cealalta parte, doar 20% sunt de parere ca majoritatea finantarii ar trebui sa fie publica, in timp ce numai 10% dintre romani cred ca proiectul ar trebui sa fie integral finantat de stat. [VIDEO: “Inchideti spitale si scoli, dar aveti bani de Catedrala Neamului”].

Proiectul Catedralei are mult mai multi sustinatori in mediul rural decat in cel urban, iar sprijinul pentru proiect creste odata cu varsta si scade semnificativ daca nivelul de educatie este mai ridicat.

In Bucuresti, majoritatea persoanelor sunt indecise cu privire la  construirea Catedralei, iar numarul de sustinatori este foarte mic.

Foto: www.dw-world.de

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns