Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Cele mai ciudate plaje din lume

(Green Sand Beach) Plaja cu Nisipul Verde1 septembrie este prima zi de toamna, insa nu ne luam inca gandul de la mare, soare si nisip. Ca sa sarbatorim spiritul etern al plajelor, vi le prezentam pe cele mai ciudate dintre ele.

(Green Sand Beach) Plaja cu Nisipul Verde

Cunoscuta si sub denumirea de Plaja Papakolea, acest colt de paradis este situat langa Punctul Sudic al Insulei Hawaii. Numele sau vine de la papa kōlea, ceea ce inseamna cuiburi de fluierar de zavoaie (o pasare specifica zonei).

Nisipul plajei este bogat in olivina si un mineral de siliciu care contine fier si magneziu si este numit peridot, atunci cand este transformat in bijuterie.

Olivina este una dintre primele cristale care se formeaza atunci cand emisiile vulcanice se racesc. In concluzie, aceasta culoare verde este cauzata de o crestere a cristalelor de olivina care se formeaza in eruptiile vulcanice. Acest decor arid, infertil este total ciudat.

Valurile sunt uneori puternice si inotul este periculos, mai ales din cauza curentilor puternici. Totusi, apa turcoaz, clara, inconjurata de nisipul verde si de stancile sculpatate in stilul Gaudian sunt o splendoare ce merita vazuta.

Plaja Hyams

Plaja Hyams www.traveltourisminfo.com

Plaja Hyams a intrat in Cartea Recordurilor pentru cel mai alb nisip din lume. Hyams Beach este localizata in New South Wales (Australia) de-a lungul coastelor Jervis Bay.

Apa este la randul sau exceptional de clara si ideala pentru pescuit, inot, scufundari. Zonele din jurul plajei sunt mai mult pline de tufisuri si gazduiesc foarte multe animale si pasari.

Plaja Hyams este foarte linistita si oarecum retrasa din vazul turistilor. De la Sydney pana pe plaja este un drum de 2 ore jumatate, cu masina, iar in afara de plaja, regiunea are si foarte multe trasee pentru drumetii. Insa, atentie, unele drumuri nu sunt batatorite si iti trebuie spirit de aventura.

Plaja Kaihalulu

Plaja Kaihalulu www.hawaiiweb.com

Aceasta plaja se gaseste in partea indepartata a capului sudic Ka’uiki, al Hana Bay, in Insula Maui.

Kaihalulu inseamna “marea urlatoare”, iar plaja este mai bine cunoscuta sub denumirea de Plaja cu Nisipul Rosu. Aceasta plaja vibranta cu o atingere de negru este, de fapt, dealul cu forma de vulcan care imprejmuieste golful.

Contrastul nisipului rosu cu apa albastra, incadrata perfect in verdele copacilor si un perete de lava sedimentata, nu are termen de comparatie.

Atentie! Nu se poate inota, decat cand oceanul este foarte calm.

Din aceeasi categorie, a plajelor sangerii, face parte si Plaja Kokkini Paralia, de pe Insula Santorini, Grecia.

Plaja Pfeiffer

Plaja Pfeiffer ©Stan Russell

Dealurile din jurul plajei Pfeiffer din Big Sur, California, sunt formate din granat.

Treptat, roca de pe dealuri s-a erodat, iar nisipul a ajuns pe tarm formand o plaja cu nuante roz si violet.

Plaja Sandcut

Plaja Sandcut www.BrynTassell.ca

O plaja incredibila din doua privinte. In primul rand, plaja Sandcut se mandreste cu o priveliste unica in lume: cascade care cad de-a lungul unor stanci, direct de plaja, si apoi in apa oceanului.

Si pentru ca imaginea sa fie completa, plaja Sandcut ofera, in fiecare dimineata, un alt peisaj cutremurator.

In lumina difuza, nisipul pare in totalitate negru, deci devine demna de titlul de extra-terestra!

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns