Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mituri legate de Egiptul Antic

Mituri legate de Egiptul AnticEgiptul Antic reprezinta o perioada de glorie din istoria omenirii. Chiar daca aceasta civilizatie a trait cu mai bine de 2000 de ani inaintea noastra a reusit sa lase in urma foarte multe dovezi, multe dintre acestea fiind gresit interpretate.

  • Cleopatara era o frumusete

Inca de la Shakespeare si pana la regizorul Joseph L. Mankiewicz, cel care a creat stereotipul modern al Cleopatrei, folosindu-se de frumusetea inegalabila a actritei Liz Taylor in filmul Cleopatra din 1963, “imaginea” uneia dintre cele mai puternice femei din istoria lumii a fost in premanenta echivalentul frumusetii.

In realitate istoricii tind sa-i contrazica pe cei care sustin ca faimoasa regina a Egiptului era atat de frumoasa. Argumentul arhelogilor este sustinut de majoritatea monedelor descoperite in Egipt, batute cu chipul Cleopatrei, chip care nu este deloc atat de feminin si frumos pe cat se sutine ca este.

Mai mult, in urma sapaturilor din jurul piramidelor s-au descoperit foarte multe fragmente din ceramica, datate din perioada Cleopatrei, decorate cu un chip deloc atragator.

  • Egiptenii venerau moartea

Este foarte usor sa tragem concluzia ca egiptenii venerau moartea. Cu atatea povesti despre mumii si experimente pentru a conserva corpurile celor decedati se poate interpreta ca egiptenii erau obsedati de cultul mortii.

In realitatea egiptenii venerau viata. Mumificarea reprezenta o forma de glorificare a celui mort, o incercare de a-l pastra printre cei vii.

  • Extraterestrii

Am citit foarte multe interpretari ale culturii egiptene si trebuie sa recunosc ca in foarte multe cazuri intreaga civilizatie egipteana este intr-un fel acuzata de “practici necurate”, de colaborare cu extraterestrii.

Daca la inceput am fost tentat sa cred ca este o teorie plauzibila, in realitate am inteles ca oamenii incearca sa-si explice anumite lucruri pe care nu le inteleg apeland la o solutie simpla: divinitatea sau o “entitate” superioara.

Daca stai sa analizezi , cultura egipteana se bazeaza pe foarte multa matematica, iar faptul ca au reusit sa construiasca niste monumente unice este doar dovada faptului ca pana la un moment dat nimeni nu a mai gandit in felul respectiv.

Descopera mai mule mituri legate de Egiptul Antic pe yuppy.ro.

Preluare dupa 9am.ro

Lasati un raspuns