Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Icoana Maicii Domnului din Koloch – Mozhaisk

Icoana Maicii Domnului din Koloch

Icoana Maicii Domnului din Koloch este praznuita anual, in ziua de 9 iulie, zi in care aceasta a fost descoperita. Aceasta icoana dateaza inca din anul 1413, in vremea domniei lui Vasile I, ea fiind gasita in apropiere de localitatea Mozhaisk, in provincia ruseasca Smolensk.
Luca, un localnic din satul Koloch, intorcandu-se de la munca, a gasit pe camp aceasta icoana a Maicii Domnului. Barbatul va lua icoana si o va duce acasa, unde o ruda a lui zacea paralizata de mai multa vreme. Vazand icoana, omul paralizat a dorit sa o sarute si sa se atinga cu fruntea de ea. Chiar in clipa imediat urmatoare sarutarii icoanei si atingerii cu fruntea de aceasta, trupul celui paralizat s-a vindecat in chip minunat si deplin.

Minunea savarsita inaintea icoanei Maicii Domnului, pentru credinta si evlavia celui bolnav, s-a raspandit cu repeziciune in sat, cat si in localitatile vecine. Astfel, multime de crestini au inceput a face pelerinaj la icoana Maicii Domnului din Koloch, mare parte dintre ei capatand mangaiere si tamaduire, atat trupului, cat si sufletului.

Luca a dus icoana la o biserica din localitatea Mozhaisk, iar de acolo la Moscova, unde a dat-o in grija Mitropolitului Fotie. Facand procesiune pe strazile capitalei, mitropolitul si obstea de clerici, dupa o scurta perioada, vor trimite icoana inapoi, in localitatea Mozhaisk.

Pe camp, exact pe locul in care a fost gasita icoana, credinciosii vor zidi o biserica inchinata Maicii Domnului. Acolo va fi asezata icoana cea minunata. La ceva vreme, printul Andrei Dimitrievich va construit, in jurul micutei biserici, o manastire numita “Kolochsk” sau “Mozhaisk”.

Manastirea Sfantul Nicolae din Mozhaisk

Icoana Maicii Domnului din Koloch

Preluare dupa http://www.crestinortodox.ro

Lasati un raspuns