Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

W. Brinza: “Recunoașterea bisericii ortodoxe române, un deziderat ce poate deveni realitate curand”

Pe 10 septembrie 2011 a avut loc, la Nottingham, Marea Britanie, serbarea împlinirii a trei ani de la înfiinţarea parohiei Ortodoxe Române „Sfinţii Petru şi Pavel”, ce deserveşte regiunea East Midlands.
La eveniment a fost invitat sa participe preşedintele comisiei parlamentare a comunităților de români din afara granițelor țării, deputatul William Brînză, alaturi de Preasfinţitul Marc Nemteanu, Episcop Vicar din partea Mitropoliei Ortodoxe Române pentru Europa Occidentală şi Meridională, Preasfinţitul Paul Buttler, Episcop de Nottingham şi Southwell, din partea Bisericii Anglicane, primarul din Nottingham, zona Gedling, Patricia Andrews, reprezentanti ai Ambasadei României de la Londra, reprezentanti ai comunitatii romanilor din Marea Britanie, precum si studenții și profesorii universităţii Nottingham.

“În mesajul său, deputatul William Brînză, a reiterat sprijinul pe care îl acordă, în limita mandatului, comunităţii de români şi bisericii ortodoxe române și a facut un apel către înaltele fețe bisericești din România, precum și către credincioșii români din Marea Bitanie să fie uniți în ganduri și prin acțiuni religioase pentru ca “recunoasterea bisericii ortodoxe din Marea Britanie sa devina realitate, asa cum este cazul in Spania si speram ca foarte curand si in Italia”, se arată în comunicatul de presă primit la redacţie.

“Ne dorim cu toții ca, președintele Italiei, care va veni saptamana viitoare in vizită oficială la București, să ne aducă vestea mult asteptată si anume faptul că biserica ortodoxă română din Italia a fost recunoscută. Aceasta ar fi rodul eforturilor depuse de biserica ortodoxa romană, prin Preafericitul Patriarh al României, a credincioșilor români din Italia și a oficialilor de la București, cunoscut fiind faptul că, în diaspora, rolul bisericii este multiplu. Pe lângă mesajul religios cu care este prezentă în viaţa credincioşilor, Biserica contribuie in mod direct la educarea copiilor nostri, prin insuflarea valorilor fundamentale ale poporului roman. Aceasta reusita ar trebui sa incurajeze initiative similare si in Marea Britanie”, a declarat deputatul William Brînză.

Totdată președintele comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, deputatul William Brînză, a evidențiat stadiul foarte bun al cooperării bilaterale dintre România şi Marea Britanie și a mulțumit autorităților locale pentru sprijinul privind integrarea românilor în comunitate.

Sărbătoarea religioasă a fost încheiată prin inaugurarea bibliotecii de carte românească deschisa de Biserica „Sfinţii Petru şi Pavel”, Notthnigam, unde primele 500 de cărți au fost donate de catre deputatul William Brînză.

Parlamentarul a mai avut si o scurta discutie cu primarul din Nottingham, zona Gedling, Patricia Andrews, ocazie cu care a exprimat aprecierile pentru sprijinul acordat integrarii comunitatii romanilor din Nottingham si, in special tinerilor cetateni romani, care studiaza la prestigioasa Universitate, reiterand intreaga sa disponibilitate pentru o colaborare cat mai stransa in beneficiu reciproc.

Presedintele comisiei parlamentare a comunitatilor de romani din afara granitelor tarii, deputatul William Brinza, a incheiat ziua cu o vizita a Campusului Universitatii din Nottingham, raspunzand astfel invitatiei studentilor si masteranzilor romani.

Lasati un raspuns