Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Iisus a fost o victima a SIDA”, a afirmat un pastor sud-african

“Iisus a fost o victima a SIDA”, a afirmat un pastor sud-african

O predica tinuta de un preot din Africa de Sud a declansat un val de reactii vehemente si contradictorii.
Reverendul Xola Skosana, preotul unei biserici din Khayelitsha, in apropiere de Cape Town, a rostit, recent, o predica intitulata “Iisus era infectat cu HIV”, socandu-si nu numai enoriasii, dar si, in buna parte, opinia publica sud-africana.
Pozitia sa a fost apreciata de organizatiile de lupta anti-SIDA; in schimb, numerosi crestini l-au acuzat ca asociaza imaginea lui Iisus Hristos cu promiscuitatea sexuala.

Reverendul Skosana este cunoscut ca unul dintre cei mai hotarati luptatori anti-SIDa din Africa de Sud, tara in care rata infectiei cu HIV este cea mai ridicata din lume, estimandu-se ca aproximativ 1000 de oameni mor in fiecare zi, din aceasta cauza.

Luna trecuta, pastorul si-a facut, in fata intregii congregatii, un test pentru depistarea HIV, impreuna cu peste 100 de tineri din oras, pentru a atrage atentia asupra pericolului de infectie si a-i incuraja pe enoriasi sa adopte un stil de viata responsabil.

Reverendul Skosana a afirmat ca “responsabilitatea sa, ca pastor, este de a zugravi imaginea unui Dumnezeu care are grija de oameni si le vrea binele, nu a unuia care ii judeca si caruia ii e rusine cu ei”.

Doua dintre surorile reverendului au murit din cauza acestei boli, iar Xola Skosana a facut apel in mai multe randuri la bisericile din Africa de Sud pentru ca acestea sa abordeze problema SIDA si sa puna capat stigmatului asociat cu aceasta boala.

Pana in prezent, biserica catolica din aceasta tara a evitat discutiile cu privire la SIDA, continuand, insa, sa se opuna folosirii prezervativelor.

Situatia grava din Africa de Sud in ceea ce priveste infectia cu HIV se datoreaza, in buna masura, si politicii de “negare” din timpul conducerii fostului presedinte, Thabo Mbeki, care a intarziat autorizarea folosirii medicamentelor anti-HIV si nu a desfasurat programe coerente, la scara nationala, pentru controlarea raspandirii virusului.

Sursa: Sky News

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns