Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Monument al papei Ioan Paul al II-lea, inaugurat la Moscova

Un monument al papei Ioan Paul al II-lea a fost dezvelit vineri la Moscova, la Biblioteca de literatura universala, in prezenta unui reprezentant al legislativului polonez, informeaza Interfax. Vicemaresalul seimului Poloniei, Marek Kuchcinski, a subliniat ca papa Ioan Paul al II-lea, el insusi polonez, a fost iubit de catolicii din intreaga lume.
Este de notat faptul ca inaugurarea monumentului fostului suveran pontif la Moscova are loc la scurt timp dupa vizita efectuata de responsabilul cu relatiile externe al Patriarhiei Ruse, mitropolitul Illarion, la Vatican, unde s-a intalnit papa Benedict al XVI-lea, intr-o incercare de a ameliora relatiile dintre cele doua Biserici.

Papa Ioan Paul al II-lea, care a murit pe 2 aprilie 2005, a ingropat cu el dorinta de a se intalni cu fostul patriarh rus, Aleksei, pentru a avansa in directia unitatii crestinilor. Totusi lupta sa impotriva comunismului era perceputa ca o cruciada impotriva Rusiei, de aceea el nu a putut sa viziteze aceasta tara.

Papa Ioan Paul al II-lea – pana la intronizare Karol Wojtila – s-a nascut pe 18 mai 1920 la Wadowice, Polonia. El a condus Biserica Catolica din 16 octombrie 1978 pana la moartea sa, pe 2 aprilie 2005. El a fost beatificat pe 1 mai 2011 de catre succesorul sau, papa Benedict al XVI-lea, scrie agerpres.

Preleat dupa http://www.ziarmm.ro

Lasati un raspuns