Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolitul Iosif al Parisului, in vizita la Viseu de Jos, localitatea sa natala

Atmosfera de mare sarbatoare pe Valea Viseului. Credinciosii ortodocsi au avut bucuria de a-i avea in mijlocul lor pe PS Justin Sigheteanul, arhiereu vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramuresului si Satmarului, si IPS Iosif, arhiepiscopul ortodox roman al Parisului si mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale.
Impreuna, inconjurati de un numeros sobor de preoti si diaconi, avandu-l in frunte pe protopopul Viseului, Grigore Andreica, oaspetii au resfintit Biserica “Inaltarea Sf. Cruci” din Parohia Viseu de Jos I, localitatea natala a IPS Iosif. Cu totii au savarsit Sfanta Liturghie pe altarul de vara amenajat in incinta bisericii, in prezenta a mii de credinciosi din localitate si din imprejurimi.

IPS Iosif a spus concetatenilor sai: “Pentru mine, fiind nascut in aceasta comuna si botezat aici, este un moment de mare bucurie, pentru ca am ajuns sa resfintim aceasta biserica. Stim faptul ca o biserica este sfintita poate o data la 100 de ani, iar noi suntem contemporani cu aceste momente importante din viata comunitatii”. Credinciosii au primit cu multa caldura cuvantul de invatatura al fiului satului lor, dar si al Preasfintitul Justin Sigheteanul, nascut tot in aceeasi zona, care a marturisit: “Reprezinta o bucurie pentru cetateni sa il aiba in mijlocul lor pe cel mai ilustru fiu al acestei localitati, pe Inaltpreasfintitul Mitropolit Iosif. A fost o zi rece de toamna, dar cu mult soare si caldura in sufletele si in inimile miilor de credinciosi prezenti la acest frumos eveniment al localitatii”. La eveniment au participat peste 2.500 de credinciosi, oficialitati locale si centrale. Cei care au ajutat la refacerea sfantului lacas au primit diplome de recunostinta.

Preluare dupa http://www.informatia-zilei.ro

Lasati un raspuns