Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Moaştele Sf. Ap. Andrei sunt depuse la Catedrala Patriarhală. Pelerinajul a început

Patriarhul României a oficiat, pe esplanada special amenajată din apropierea Catedralei Patriarhale, pe 24 octombrie a.c. o slujba Te Deum-ului cu prilejul primirii Cinstitului cap al Sfântului Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, și pentru deschiderea lucrărilor Sfântului Sinod.
Alături de Preafericirea Sa s-au aflat Mitropolitul de Patras, Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, conducătorul delegaţiei din Patras, Grecia, care a însoţit Sfintele Moaşte la Bucureşti, ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.
La final, Patriarhul României a adresat un cuvânt prin care a urat bun venit delegaţiei din Grecia condusă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Hrisostom de Patras şi totodată a felicitat pelerini prezenţi pe Colina Bucuriei rugând pe Dumnezeu să le răsplătească evlavia şi dărnicia, râvna şi osteneala, dăruindu-le sănătate şi mântuire, pace şi bucurie.
Apoi, Mitropolitul de Patras, Înaltpreasfinţitul Părinte Hrisostom, a rostit un cuvânt în care a mulţumit Întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române pentru invitaţia de a aduce Cinstitul Cap al Sfântului Apostol Andrei în România.
“Primiţi încă o dată mulţumiri cordiale din partea mea şi a însoţitorilor mei pentru invitaţia de a-l aduce pe Sfântul Apostol Andrei în România, pentru a ne cunoaşte mai bine, pentru a ne întări unii pe alţii, prin legătura Duhului Sfânt, împreună cu sfinţitul cler şi binecuvântatul popor roman”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.
Pe Colina Bucuriei au fost prezenţi preoţii din Protoieriile Arhiepiscopiei Bucureştilor, dar şi sute de pelerini.

Lasati un raspuns