Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

“Biblia” ateilor, cartea ce da peste cap Cartea Sfanta

Biblia ateilor sau Biblia Umanista ridica intrebari logice ce pun pe ganduri omenirea. Daca in Biblie nu sunt relatate si descoperirile civilizatiilor din vremea lui Isus sau idei ale marilor ganditori?
Academicianul englez A.C. Grayling, pornind de la o intrebare, a reusit sa lanseze un nou curent: cum ar fi fost Biblia daca cei care au scris-o ar fi introdus si date ce tin de anumite descoperiri ale acelor vremuri sau idei ale unor genii.
Cum ar fi aratat Biblia, daca aceasta nu ar fi continut doar textele pe care le stim, ci si altele scrise de Aristotel, Confucius sau Baudelaire?
Biblia pe care o cunoaste o intreaga omenire este alcatuita din texte religioase culese, traduse, editate, aranjate si publicate in masa si dupa cum se observa focusul este doar pe invataturile Apostolilor si ale lui Isus, precum si minunile acestuia.
“Cartea cea buna: Biblia Umanistilor” sau cea a ateilor a fost pusa spre comercializare si deja creeaza controverse. Ea a fost realizata pe baza a sute de scrieri culese din operele unor autori cunoscuti.

Cu siguranta ca, macar o data, v-ati intrebat daca Biblia pe care o cunoastem nu reda Adevarul in totalitate, ea fiind singurul mod prin care se mentine un echilibru si o liniste sufleteasca.

Englezul A.C. Grayling, un ateu convins , este un filozof si profesor la Colegiul Birkbeck de la Universitatea din Londra, vrea ca lumea sa isi puna intrebari in ce priveste aceste scrieri vechi, pentru ca, pana la urma, fiecare trebuie sa traiasca dupa propriile valori, sa recunoasca ce este mai bine pentru propria persoana si sa traiasca in comuniune cu cei din jur.

Grayling a realizat cartea ca un material accesibil tuturor in 600 de pagini, cu texte aranjate pe doua coloane, pe capitole, primul dintre acestea fiind intitulat Geneza, precum si versete scurte.

Ca si Biblia pe care o stim, “Cartea cea buna: Biblia Umanistilor” incepe cu scena din Gradina Raiului, doar ca in locul lui Adam si al Evei, Grayling pune personaje ca Isaak Newton.

“Cand Newton statea in Gradina a vazut ceea ce nimeni nu mai vazuse: merele cadeau pe pamant singure, iar pamantul atragea merele catre el”, scrie in Geneza autorului englez.

“O forta nemaiintalnita a naturii tine toate lucrurile, de la planete pana la stele, intr-o unificare totala”, mai este scris in primul capitol al Bibliei Ateilor.

Ultimul capitol din “Cartea cea buna: Biblia Umanistilor” reda Cele 10 Porunci, vazute din prisma autorului:

1. Iubeste cu sinceritate

2. Cauta binele in toate lucrurile si nu face rau

3. Nu rani pe altcineva

4. Gandeste-te si la tine

5. Fii responsabil

6. Respecta natura

7. Ai grija si de tine

8. Fii informat

9. Fii bun

10. Fii curajos

A.C. Grayling se afla intr-un turneu de promovare a cartii sale si se declara deschis dicutiilor pe aceasta tema. Desi este constient ca exista critici la adresa muncii sale, englezul isi expune doar punctul de vedere, isi pune intrebari despre Divinitate, lucru pe care si altii ar trebui sa il faca. El indeamna lumea sa priveasca dincolo de invataturile profesorilor sau a practicantilor religiosi, sa mearga mai departe si sa inteleaga cum stau lucrurile in aceasta lume.

Vanzarea in numar mare a cartii inca de la lansare “The Good Book: A Humanist Bible/Cartea cea buna: Biblia Umanistilor” arata ca lumea este interesata de teoria sa si intrebarile ridicate si a intrat in topul celor mai bine vandute carti de filozofie si spiritualitate de pe Amazon.

Sursa: religion
Sursa-foto: amazon

Preluare dupa http://www.apropo.ro

Lasati un raspuns