Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Şcoala parohială pentru copiii românilor din Schiedam

Începând cu data de 29 octombrie 2011, Şcoala parohială de pe lângă parohia ortodoxă română „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam organizează cursuri de limba şi literatura română, geografia şi istoria României, pentru copiii de origine română din Olanda, cu vârsta între 5 şi 15 ani.
Aceste cursuri se înscriu în tradiţia parohiei de organizare a unor activităţi pentru comunitatea de români din Olanda, inclusiv a unor cursuri de cateheză în limba română, iniţiate în 2004 şi fac parte din proiectul „Vorba dulce mult aduce”, realizat cu sprijinul Guvernului României – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.
Pe parcursul anului şcolar 2011/2012, cursurile vor avea loc în zilele de sâmbătă sau duminică, după programul de desfăşurare a Sfintelor Slujbe.
Prin organizarea acestor cursuri, proiectul va contribui la promovarea limbii, culturii şi tradiţiilor româneşti în rândul celor mai tineri membri ai comunităţii de români din Olanda, precum şi la implicarea activă a acestora în sensul păstrării identităţii etnice, lingvistice, culturale şi religioase.
Accesul la cursuri este gratuit.
În prezent, parohia „Sf. Grigorie Teologul” dispune de o bibliotecă de carte în limba română de circa 200 de volume, accesibile publicului larg care participă la activităţile parohiei.
Pentru detalii şi înscrieri, vă puteţi adresa la:
Consiliul parohial – persoană de contact: Elena de Chiara, tel. 0610315841

Lasati un raspuns