Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Vlad Cubreacov: Batrânul bandit Igor Smirnov stimat şi decorat de Patriarhul Kiril al Moscovei (dar şi de ambasadorii Ungariei şi Germaniei!)

Şi banditii îmbatrânesc. Căpetenia separatiştilor transnistreni a împlinit 70 de ani. Site-ul oficial al „preşedintelui republicii moldoveneşti nistrene” anunţă printr-un comunicat că „la 23 octombrie, preşedintele Transnistriei şi-a marcat ziua de naştere. Prietenii, tovarăşii de idei şi colegii au venit să-l felicite pe Igor Smirnov cu ocazia jubileului”.

Oficialii ucraineni, alături de separatisti

„În numele Uniunii antreprenorilor si industriasilor din Ucraina si în numele sau personal lui Igor Smirnov i-a adresat felicitari consilierul Presedintelui Ucrainei, Anatoli Kinah”, fost premier al tarii vecine, releva aceeasi sursa.
„Felicitari în adresa presedintelui au sosit si din partea prim-vicepresedintelui Consiliului de ministri al Republicii Autonome Crimeea, Pavel Burlakov”, anunta sursa citata.

Ambasadorii Ucrainei, Ungariei, Bulgariei şi Germaniei, laolaltă cu separatiştii abhazi, sud-osetini şi cei din Karabahul de Munte

Ambasadorii Ucrainei, Ungariei, Bulgariei si Germaniei, laolalta cu separatistii abhazi, sud-osetini si cei din Karabahul de Munte
Aceeasi sursa mai arata ca „Igor Smirnov a fost felicitat cu ocazia jubileului de catre reprezentantii statelor fratesti Abhazia si Osetia de Sud. De asemenea, presedintele a fost felicitat de catre Serghei Pirojkov, ambasador al Ucrainei în Moldova, de catre diplomati ai OSCE si de catre reprezentantii Federatiei Ruse”.
Site-ul ne anunta între altele ca lui Igor Smirnov i-au mai urat „sanatate, fericire si succes în activitate” „ambasadorul Republicii Bulgaria, Gheorghi Panaiotov, ambasadorul Republicii Federale Germane, Bertold Johanes, si ambasadorul plenipotentiar al Republicii Ungare, Gyorgy Varga”.

„În numele poporului si autoritatilor Republicii Karabahul de Munte” din Azerbaidjan, Smirnov a fost felicitat de catre „presedintele” impostor Bako Saakian, care a mentionat: „De numele Dumneavoastra este legata formarea si devenirea statului transnistrean independent. Sub nemijlocita Dumneavoastra conducere poporul Transnistriei si-a aparat libertatea propriei tari si a pasit ferm pe calea fauririi si prosperarii”.

Mitrofanov asteapta ziua în care Rusia va recunoaste Transnistria

„Vreau sa va daruiesc o pereche de butoni, cu rugamintea ca Dumneavoastra sa vi-i puneti (la mansete – nota noastra) în momentul în care Rusia va recunoaste Transnistria. Noi vom astepta aceasta zi”, a spus membrul partidului „Spravedlivaia Rossia”, Aleksei Mitrofanov”, subliniaza sursa citata.

Nu au lipsit deputati, guvernatori si alti oficiali din Federatia Rusa

Sursa separatistilor citeaza mai multe „mesaje oficiale de felicitare” trimise de catre un sir de oficiali de la Moscova, printre care doi membri ai Dumei de Stat a Federatiei Ruse, Elena Drapenko si Konstantin Zatulin, director al Institutului tarilor CSI. În telegrama sa de felicitare deputatul Zatulin sustine: „Republica Moldoveneasca Nistreana, a carei creare este inseparabil legata de numele dumneavoastra, traieste si sunt convins ca va continua sa ramâna un bastion de nadejde al pacii internationale pentru populatia meleagurilor dumneavoastra suvoroviene. Cei care nu doresc sa înteleaga necesitatea stabilitatii în Transnistria, a încrederii transnistrenilor în propriile lor forte fac jocul strainilor, jocuri care, în definitiv, sunt inutile pentru interesele nationale ale Federatiei Ruse”.

Celor doi parlamentari rusi li s-au alaturat cu mesaje de sustinere presedintele Republicii Osetia de Nord-Alania, Taimuraz Mamsurov, guvernatorul regiunii Celiabinsk, Mihail Iurevici, guvernatorul regiunii Kemerovo, Aman Tuleev, acesta din urma tinând sa arate ca „în Kuzbas va cunoastem, va pretuim si va stimam ca pe un om de stat consecvent, ca pe un patriot-internationalist, ca pe un adept al consolidarii pe toate caile a relatiilor dintre Rusia si Transnistria, ca pe un lider adevarat care a condus rezistenta întregului popor fata de agresiunea nationalismului razboinic. Sub conducerea Dumneavoastra Republica Moldoveneasca Nistreana a obtinut un înalt nivel de securitate, creste continuu calitatea vietii si bunastarea cetatenilor”.

Sirul oficialilor rusi este încheiat de Aleksei Miller, presedintele Administratiei Societatii de Actiuni „Gazprom”, cel mai mare monopol de stat din Federatia Rusa.

Binecuvântari de la reprezentantul Vaticanului sub pontificatul Papei Benedict al XVI-lea
Binecuvântari de la reprezentantul Vaticanului sub pontificatul Papei Benedict al XVI-lea
În continuare, comunicatul regimului anticonstitutional de la Tiraspol arata: „În aceasta zi au facut urari de bine si reprezentantii clerului, slujitori ai Bisericii Ortodoxe si ai Bisericii Catolice.

În aceasta zi au facut urari de bine si reprezentantii clerului, slujitori ai Bisericii Ortodoxe si ai Bisericii Catolice
Seful statului a fost felicitat personal de catre episcopul Sava de Tiraspol si Dubasari si de catre mitropolitul Agatanghel al Odesei si Ismailului”.

În aceasta zi au facut urari de bine si reprezentantii clerului, slujitori ai Bisericii Ortodoxe si ai Bisericii Catolice
Reprezentantul Bisericii Romano-catolice care l-a felicitat pe capul regimului-marioneta de la Tiraspol a fost episcopul Anton Cosa de Chisinau, care nu a facut asemenea gesturi publice de recunoastere si pretuire a „presedintelui” Smirnov sub pontificatul Papei Ioan Paul al II-lea (polonez), dar creeaza un precedent sub pontificatul Papei Benedict al XVI-lea (german).

Reprezentantii Patriarhiei Moscovei denunta „blocada” si „provocarile” din partea „fortelor distructive” fata de Transnistria

„„Fiind un înalt profesionist, având o profunda întelegere a chestiunilor presante ale conducerii statului si promovând eficient politica interna si externa în conditiile neimaginat de grele ale blocadei politice, ale dublelor standarde ale Europei si Occidentului, ale provocarilor din partea fortelor distructive fata de Transnistria, Dumneavoastra, Igor Nikolaevici, pastrati pacea în tara”, a spus mitropolitul Agatanghel al Odesei si Ismailului”, sustine sursa separatista.

Patriarhul Kiril are sentimente de adânc respect si pretuire pentru Smirnov
Patriarhul Kiril are sentimente de adânc respect si pretuire pentru Smirnov

„Patriarhul Moscovei si al întregii Rusii l-a distins pe Igor Smirnov cu ordinul Binecredinciosului kneaz Daniil al Moscovei, de gradul I, al Bisericii Ortodoxe Ruse. Înalta distinctie a fost înmânata de catre mitropolitul Pavel de Reazan si Mihailovsk. „Permiteti-mi sa duc la împlinire înalta si responsabila misiune încredintata de Patriarhul Moscovei si al întregii Rusii, care m-a binecuvântat sa va aduc astazi salutul sau si sa Va exprim sentimentele sale de adânc respect”, a mentionat mitropolitul Pavel de Reazan si Mihailovsk ”, arata sursa separatistilor de la Tiraspol.

http://cubreacov.wordpress.com/

Lasati un raspuns