Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Nu exista viata dupa moarte, spun specialistii

Nu exista viata dupa moarte, spun specialistii

Medici din mai multe universitati si spitale de prestigiu din toata lumea sustin ca au identificat cauzele asa numitelor „experiente din pragul mortii”.
Acestia sunt convinsi ca nu este vorba de experiente metafizice si de dovezi ale unei lumi de dincolo ci, mai degraba, de o reactie involuntara a creierului inainte de a-si opri toate functiile.
Studiile efectuate asupra mai multor pacienti aflati in faza terminala au demonstrat prezenta unei activitati electrice de amploare la nivelul creierului in momentele premergatoare mortii, acesta fiind si motivul pentru care cei care isi revin vorbesc de prezenta unor lumini puternice, a senzatiei de parasire a propriului trup si de intalniri cu persoane decedate.

“Noi credeam ca experientele din pragul mortii sunt cauzate de aceasta descarcare electrica, necunoscuta pana in prezent, din momentul in care creierul incepe sa ramana fara oxigen”, sustine Lakhmir Chawla, specialist neurolog din cadrul Universitatii George Washington. “In momentul in care fluxul sagvin scade, iar oxigenul nu mai ajunge la creier, celulele nervoase transmit un ultim impuls electric. Acesta porneste intr-o anumita parte a creierului si se revarsa ca o cascada, dand victimelor senzatiile extrasenzoriale din ultimele lor secunde de viata”, a adaugat specialistul.

“Vedem moartea ca pe un moment limita, fara sa realizam ca este doar un proces natural, si inca unul reversibil. Moartea intervine in momentul in care inima inceteaza sa mai bata. Ganditi-va, insa, ca medicina moderna poate resuscita oameni a caror inima s-a oprit de cel putin 3-4 ore. Sunt convins ca experientele din pragul mortii sunt traite de multi dintre noi dar, pur si simplu, nu ni le putem aminti”, declara si Sam Parnia, medic in cadrul Centrului Medical Cornwell din New York si, totodata, cercetator al Universitatii din Southampton.

Cei doi experti sunt de parere ca descoperirile lor nu sunt decat un prim pas in intelegerea proceselor care au loc la nivelul creierului in momentul mortii si ca studiile trebuie sa continue pentru intelegerea deplina a acestor fenomene.

Sursa: Times

Preluare dupa http://www.descopera.ro

Lasati un raspuns