Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Primul album audio cu predicile Mitropolitului Bartolomeu Anania

Fundatia “Mitropolitul Bartolomeu”, în parteneriat cu Casa de discuri E-Media din Bucuresti a realizat primul album audio cu titlul “Mitropolitului Bartolomeu Aania, Predici la Duminicile Triodului”. Albumul care contine 4 cd-uri audio cuprinde 10 predici pe care vredincul de pomenire Arhiepiscop si Mitropolit Bartolomeu le-a rostit în Catedrala din Cluj.
Redând într-un limbaj de o prospetime remarcabila temele Evangheliei, predicile Mitropolitului Bartolomeu releva pe de-o parte marea mostenire a venerabilului ierarh si om de cultura, care a lasat un altfel de limbaj bisericesc, împrospatat si viu, prin marile reflectii si prin orizontul cultural vast, iar pe de alta, adâncimea ideilor si a meditatiilor de mare patrundere si foarte actuale pentru lumea în care traim.
Teme precum Linistea de a fi nelinistit în fata lui Dumnezeu; Dorul de duca si ispita neantului; Adevaratul judecator al omului este omul însusi; Istoria nefericirii umanitatii ; Biruinta frumusetii lui Dumnezeu; Bucuria de a-ti ferici aproapele; Crucea: semnul, simbolul si puterea lui Dumnezeu; Credinta si virtualul devenit real; Maretia Stapânului care-si slujeste supusii si adevarata democratie si Suferinta biruitoare a lui Iisus sunt tratate de Mitropolitul Bartolomeu în cele 10 predici ale albumului si reprezinta tot atâtea invitatii la redescoperirea sensului si a bucuriilor autentice ale vietii crestine.
Albumul este însotit si de o brosura ce contine o meditatie a Mitropolitului Bartolomeu cu titlul “Singuratatea si nelinistea mântuitoare”, ce trateaza tema singuratatii si a însingurarii, ca remedii spirituale la zgomotul si vidul spiritual al lumii de azi, dar si biobibliografia ierarhului clujean ilustrata cu imagini din marile etape ale vietii sale, multe dintre ele inedite.
Realizat într-o viziune grafica de exceptie, completata de elementele grafice ale artistului Silviu Oravitzan, întregul album poarta ameprenta simplitatii si a elegantei, pe masura sufleteasca a Mitropolitului Bartolomeu. El va fi disponibil pe piata începând din luna noiembrie 2011 si va putea fi achizitionat atât din reteaua magazinelor bisericesti ale Arhiepiscopiei Clujului sau din Catedrala, cât si din marile lanturi de librarii, precum Humanitas, Librarium si Carturesti, dar si din alte magazine de specialitatea din întreaga tara.
Acest prim album se înscrie într-un proiect mai amplu al Fundatiei de editare a unei colectii audio cu predicile Parintelui Mitropolit Bartolomeu, ca o prima restituire a bogatei sale activitati omiletice, apreciata unanim de-a lungul vietii sale, dar cu atât mai mult dupa plecarea lui dintre noi.
O corespondenta de la Pr. Bogdan Ivanov

Preluare dupa http://rgnpress.ro

Lasati un raspuns