Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Hramul Sfintilor Arhangheli, ocrotitorii mai multor biserici din Ungaria

Biserica Ortodoxă îi prăznuieste pe 8 noiembrie pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, împreună cu so-borul de îngeri. Această zi este una însemnată pentru mai multe dintre bisericile ortodoxe române din Ungaria. La această dată, mai multe comunităti îsi sărbătoresc hramul bisericii. Credinciosii ortodocsi din Micherechi se pregătesc pentru această sărbătoare duminică, 6 noiembrie .
Slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată de Preasfintitul Siluan, Episcopul românilor din Ungaria si de un sobor de preoti, iar răspunsurile la Sfânta Liturghie vor fi date de corul ortodox din Micherechi. Slujba va începe la ora 9.00. Pe 8 noiembrie, în ziua sărbătorii, cu începere de la ora 9.00, îsi serbează hramul biserica din Jaca. Credinciosii ortodocsi din Chitighaz sărbătoresc hramul bisericii din localitate cu o zi înainte de Lăsatul secului pentru Postul Nasterii Domnului, în duminica din 13 noiembrie.
La Sfânta Liturghie va sluji Preasfintitul Părinte Episcop Siluan, împreună cu mai multi preoti din Ungaria si de la parohia Sega 1 Arad, de unde va veni si un cor ortodox. Slujba va începe la ora 9.30.

Lasati un raspuns