Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Catedrala Ortodoxa din Sighet se pregateste de hramul “Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril”

Catedrala ortodoxa din Sighetu Marmatiei isi sarbatoreste hramul, azi, 8 noiembrie, cand Biserica ii praznuieste pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil. Serviciile religioase vor incepe inca de luni 7 noiembrie.

Parohia sigheteana inchinata sfintilor Arhangheli Mihail si Gavril a fost infiintata in anul 1922, iar biserica a fost construita intre 1984 si 1998, cand a fost sfintita de catre PreaFericitul Parinte Patriarh Daniel, PreaSfintia sa Episcop Justinian si PS Arhiereu Vicar Iustin Sigheteanul, inconjurati de un mare sobor de ierarhi, preoti si diaconi.De atunci, in fiecare an cu ocazia hramului bisericii, sute de credinciosi sosesc la Sighet pentru a se alatura credinciosilor din aceasta parohie, in cinste si rugaciune.

Serviciile religioase au inceput inca de luni, 7 noiembrie, de la ora 17.00, cu Vecernia, dupa care a fost oficiat Acatistul sfintilor Arhangheli si Taina Sfantului Maslu. Marti la ora 9.00 va fi oficiata Utrenia, dupa care un sobor de preoti, in frunte cu Prea Sfintia Sa Iustin Sigheteanul, vor oficia Sfanta Slujba. Evenimentul religios va culmina cu o agapa frateasca oferita de credinciosii parohiei pelerinilor sositi la hram.

Preluare dupa http://www.informatia-zilei.ro

Lasati un raspuns