Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

S-a sfinţit prima capelă mortuară din Târgu Lăpuş

Sâmbătă, 5 noiembrie, în cimitirul din oraşul Târgu Lăpuş, a avut loc slujba de Sfinţire a primei capele mortuare de după război. Sfinţirea a fost făcută de ÎPS Iustin Sigheteanu, Protopop Ioan Ciceu, secondaţi de un sobor de preoţi.

Slujba a coincis cu Luminaţia la ortodocşi, astfel că sute de credincioşi au asistat la ceremonie. N-au lipsit nici cei care au pus umărul la ridicarea, în timp record, a edificiului: Ioan Filip, primarul Mitru Leşe, Mircea Munteanu, Marcel Stelea, Sorin Pop, Tibi Dorulţan, Marcel Dolha ş.a. În cuvântarea sa, protopopul Ioan Ciceu a făcut un apel credincioşilor adunaţi: „Să nu-i uităm pe cei plecaţi dintre noi, să-i pomenim şi pe cei de care nu ştim, ori nu au pe nimeni la mormântul lor. Ţineţi cont că, după biserică, cel mai sfânt loc al nostru este cimitirul”.

Capela, o necesitate pentru lăpuşeni

Deşi poliţia a fost prezentă, cerşetorii, folosind diferite tertipuri, au reuşit să deranjeze şi pe alocuri să agaseze mulţimea. Capela mortuară a fost o necesitate, ţinând cont că la nivelul oraşului, marea majoritate a cetăţenilor locuiesc la bloc. „Este binevenită această capelă, pentru că era o problemă în cazul decesului  unui creştin care locuia la bloc. Reprezenta un inconvenient atât pentru cei în cauză, cât şi pentru vecinii de scară, şi nu era normal din punct de vedere al sănătăţii. Nici nu puteai să iei măsuri, omul cu necazul în casă şi tu să-l mai amărăşti. De acum încolo, e  altă poveste. Creştinii sunt rugaţi să folosească capela în scopul destinat ei. Spaţiul e mărinimos, iar condiţiile foarte bune”, afirmă edilul şef al oraşului Târgu Lăpuş, Mitru Leşe.

Preluare dupa http://www.informatia-zilei.ro

Lasati un raspuns