Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

După românul care a ars Biblia în Piaţa Sf. Petru, o ucraineancă a protestat în topless la Vatican

La două săptămâni după ce un cetăţean român a ars câteva pagini ale unei Biblii în faţa Bazilicii Sfântul Petru din Roma, un alt incident a tulburat liniştea Vaticanului.

Duminică, 5 noiembrie,  în timpul slujbei ţinute de Suveranul Pontif,  un grup de tinere feministe (patru ucrainience şi o australiană) au încercat să se dezbrace în topless în faţa credincioşilor adunaţi pentru a asculta rugăciunea “Angelus”, rostită de Papa de la balconul Vaticanului.

Patru militante au fost oprite la timp de agenţii de pază, fiind blocate în Via della Conciazione şi doar una dintre ele a reuşit să ajungă în Piaţa Sf. Petru.

Tânăra- o blondă în blugi, cu părul lung, s-a dezbrăcat, ajungând să-şi dea jos şi o vestă neagră transparentă, care îi acoperea parţial sânii.

Apoi, fata a ridicat o pancartă pe care era scris un slogan feminist în engleză: “Libertate pentru femei” şi a început să strige: “Liberi, liberi, siamo noi”. La puţin timp, poliţiştii au reuşit să o imobilizeze, doborând-o la pământ. Agenţii au făcut un adevărat zid între ea şi mulţimea de curioşi şi fotografi care s-au grăbit să se adune în doar câteva minute.

Tânăra face parte din mişcarea “Femen”- o organizaţie care a mai pus la cale demonstraţii şi proteste în topless.

http://www.youtube.com/watch?v=ATW7E5ptViA

Preluare dupa http://www.gazetaromaneasca.com

Lasati un raspuns