Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Trei milioane de musulmani in pelerinaj

Trei milioane de musulmani s-au adunat intr-o vale din apropierea orasului sfant Mina pentru ritualul anual hajj.
In anii trecuti, acest ritual – hajj, s-a sfarsit cu oameni morti calcati in picioare din cauza aglomeratiei – 244 in 2004 si 360 raniti in 2005, informeaza Daily Mail.
Autoritatile au construit un complex din beton pentru a reduce riscurile din anii trecuti, astfel ca pana acum nu s-a inregistrat niciun eveniment neplacut.

Ritualul simbolizeaza aruncarea cu pietre in diavol de catre Abraham. Se spune ca diavolul a aparut de trei ori in fata profetului si a incercat sa il corupa.

Barbatii au fost imbracati in robe albe, iar femeile s-au acoperit din cap pana in picioare lansand la vedere mainile si fata. Pelerinii si-au ras parul din cap s-au si-au taiat o suvita, traditie ce dateaza inca din timpul pelerinajului profetului Muhammad.

De asemenea, credinciosii trebuie sa sacrifice un miel sau o capra, reprezentand sacrificiul pe care Abraham l-a facut in locul fiului sau Ishmael.

Pelerinajul de cinci zile este plin de simboluri si ritualuri. Scopul sau e curatarea sufletului de pacat si obtinerea iertarii urmand pasii profetilor Muhammad si Abraham, stramosii islamului.

Preluare dupa http://www.9am.ro

Lasati un raspuns