Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Sfintirea Bisericii din Anaheim, California, USA, Saint Mary, Romanian Orthodox Church

Mai este doar o saptamana până la evenimentul mare, al sfinţirii bisericii “Saint Mary, Romanian Orthodox Church”, 555 S Walnut St. Anaheim, Ca 92802, ne anunţă părintelui paroh, Cornel Avramescu.
Programul serviciilor religioase, legate de Sfintirea (Tarnosirea) Bisericii, ridicata cu deosebit efort al enoriasilor, va fi urmatorul:
Vineri 11 noiembrie crt. La 6 seara, vecernia de pregătire;
Sâmbătă dimineaţa, 12 Noiembrie, 8:30 am – Inveşmântarea arhiereilor şi a preoţilor. Ora 9:00 am – Începerea Slujbei de sfinţire. După sfinţire toată lumea, în ordine, poate să se închine la Sf Altar, fără deosebire. Ora 10:30 am – Sfanta Liturghie Arhiereasca, cu sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi.
Sf. Liturghie se va oficia în pridvorul bisericii, astfel ca toţi participantii să poată asculta şi vedea Slujba Arhiereasca. Să ne împărtăşim cu toţii! Ora 1:00 pm, cei care au făcut rezervaţii sunt invitaţi la masă, în sala de la şcoala vecină. Intrarea prin parcarea şcolii. La sfârşitul masei va fi prezentat un program muzical al corului bisericii şi al şcolii duminicale.
Toti preotii ortodocsi, canonici, din Diocezele ROEA, OCA, ROAA/ROMARCH, si alte jurisdictii din America, Romania, si de oriunde pe mapamond, sunt invitati a participa la acest Sfant si Mare Eveniment al Tarnosirii Bisericii Sf. Maria din Anaheim, California.

Intrucat acest eveniment necesita randuiala, ordine si disciplina, recomandam clericilor ce intentioneaza a cosluji alaturi de Ierarhii nostri, sa-si anunta prezenta, pana la data de 9 Noiembrie 2011, contactand pe Parintele Paroh, PC Protopop Cornel Avramescu (e-mail: paroh@sbcglobal.net; sau Telefon: 714-776-1972), pentru a cere cuvenita aprobare din partea IPS Sa Arhiepiscopul Nathaniel, Ierarhul locului, si a face aranjamentele de rigoare.

Ce inseamna Sfintirea Bisericii?

Sfinţirea Bisericii este o slujbă rezervată în special episcopilor. Cu delegaţie şi preoţii pot sfinţi o biserică. În ce constă aceasta? Pe lângă citirile din Scriptură, rugăciuni de chemarea Duhului Sfânt, care în mod special este chemat să umple spaţiul acesta închinat lui Dumnezeu. Sfinţirea se asemănată cu taina sfântului botez, insa ceva în plus este aşezarea în Sf. Masă, din din Sfantul Altar, a moaştelor de martiri, aşa cum primii creştini obijnuiau să zidească biserici pe locol unde au fost martirizaţi, mucenicii.
Părintele Arsenie Boca, sfătuia pe ucenicii lui că este bine să participăm la sfinţiri de biserici că acolo se pogoară Duhul Sfânt în plinătatea Lui…
Dacă casa în care locuim, maşina cu care umblăm, lucrurile ce le purtăm, trebuie sfinţite, cu atât mai mult locul unde creştinii se adună la rugăciune.
Solomon marele împărat al lui Israel, la sfinţirea minunatului templu a făcut marea rugăciune ce se află în Biblie la 3 Regi 8, 23-53. Citiţi-o şi vă veţi cutremura.
Iarasi, este frumoasă menţiunea din 3 Regi 8, 10, unde spune; “când preoţiii au ieşit din locaşul cel sfânt, un nor a umplut templul Domnului si n-au putut preoţii să stea la slujbă, din pricina norului, căci slava Domnului umpluse templul Domnului”. Asta este semnificaţia sfinţirii bisericii sau tărnosirea. Siliţi-vă ca nimeni să nu lipsească de la acest eveniment.
Preluarea dupa siteul bisericii, “Buna Vestire” (Buletinul parohiei “Adormirea Maicii Domnului”, Anaheim, California)

Lasati un raspuns