Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Capela Elisabeta Doamna, zidita intre betoane cu aviz de la Patriarhul expert in constructii

Incepand din iunie 2011, Asociatia Salvati Bucurestiul, membra a ARC, incearca sa opreasca ridicarea unor constructii care sa compromita definitiv perspectiva asupra Capelei Elisabeta Doamna, inscrisa in Lista monumentelor ca monument istoric de valoare nationala si universala. In cazul realizarii acestor constructii, biserica va fi practic ingropata intre betoane, dupa cum lesne se poate observa din fotografia atasata.

Am fi asteptat ca Biserica Ortodoxa Romana sa ne sprijine in acest demers. Ceea ce, intr-o prima faza, s-a si intamplat. Intr-o luare de pozitie din 14.04.2011, cele mai importante 17 confesiuni religioase printre care Biserica Ortodoxa reprezentata de Patriarhul Daniel, afirmau:

Cultele din Romania au trecut si trec inca prin incercari mari privind propriile lacase de cult. […] De curand s-a anuntat un nou proiect care ar lasa fara niciun spatiu Capela Elisabeta Doamna din Bucuresti. […] Toate aceste constructii gigant pun in umbra casele Domnului, iar dorinta nemarginita de inavutire nu mai cunoaste nici un fel de limita si respect.

Cititi aici declaratia cultelor din Romania.

Patriarhul Daniel revine insa zilele trecute cu o scrisoare in care precizeaza:

Autorizatia de construire nr. 233/981309 din 22.04.2011 a fost obtinuta in baza unei documentatii tehnice intocmita  potrivit legislatiei in vigoare.

Este Patriarhul Daniel expert in legislatia in constructii si noi nu stiam?

Patriarhul continua:

Amplasamentul noilor constructii ce se doresc a fi edificate in campusul universitar din Sos. Panduri nr. 90, sector 5, Bucuresti, nu afecteaza in nicio masura siguranta in exploatare a obiectivului „Capela Sf. Elisabeta si Sf. Elena, ce face obiectul protocolului de colaborare intre Universitatea Bucuresti si Arhiepiscopia Bucurestilor.

Ctiti aici declaratia Patriarhului Daniel.

Cum comentati aceste contradictii la cel mai inalt nivel al BOR?

Preluare dupa http://www.romaniacurata.ro

Lasati un raspuns