Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolitul Clujului: “Românii nu se duc voioşi în străinătate, ci pentru că nu au de lucru în ţară”

Mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, ÎPS Andrei Andreicuţ, se arată îngrijorat de scăderea populaţiei României şi a natalităţii, fenomen constatat în urma recensământului populaţiei şi locuinţelor, şi consideră că familiile creştine ar trebui încurajate să aibă fiecare câte trei copii.

Românii nu se duc “voioşi” în străinătate, ci pentru că nu au de lucru

“Ne doare că naţiunea noastră slăbeşte, să nu zic că se prăbuşeşte natalitatea. Mulţi tineri pleacă, două-trei milioane de români sunt în străinătate şi nu se duc de voioşi, ci se duc din cauze obiective, că n-au ce lucra în ţară. Întrebarea pe care ne-o punem este oare vor mai reveni?”, s-a întrebat joi, la Bistriţa, mitropolitul Clujului, în cadrul dezbaterii pe tema “Educaţia moral creştină în contextul şcolii româneşti contemporane. Generaţia tânără – încotro?”, organizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. ÎPS Andrei Andreicuţ este de părere că familiile creştine trebuie încurajate să aibă cel puţin trei copii, iar acesta să devină un deziderat de urmărit şi încurajat de către Biserica Ortodoxă Română şi de către cadrele didactice.

“Familiile creştine ar trebui să aibă trei copii”

“Toată Europa creştină are copii puţini. Dacă nu se va trezi, putem fi înghiţiţi de valul nimicniciei. Cred că ar trebui să devină un lait motiv, un deziderat de urmărit şi sper că eu dumneavoastră, dascălii, şi noi, preoţii, într-un oarecare procent l-am putea avea: ca orice familie creştină să aibă trei copii – unul pentru tata, unul pentru mama şi unul pentru ţară şi biserică. Pentru că altfel vom constata peste zece ani, la celălalt recensământ, că iar ne-am împuţinat cu două milioane. E vorba nu numai de o problemă demografică sau de natură administrativă, ci e vorba şi de una spirituală. Din convingere pleacă toate lucrurile”, a concluzionat Înalt Preasfinţia Sa.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud a organizat joi o dezbatere pe tema educaţiei moral-creştine la care a fost invitat mitropolitul Clujului, alături de alte înalte feţe bisericeşti, directori de şcoli, directori educativi, cadre didactice şi elevi.

Preluare dupa http://www.gazetaromaneasca.com

Lasati un raspuns