Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Mitropolitul Andreicut a oficiat impreuna cu ierarhii Maramuresului si Satmarului

Desi s-a infiintat doar in anul 2003, Protopopiatul Ortodox Roman Oas din Episcopia Ortodoxa a Maramuresului si Satmarului are cel mai nou, mai frumos si mai functional sediu, construit in orasul Negresti Oas. Totodata, a fost sfintit si Paraclisul din incinta acestuia, cu hramurile “Sf. Acoperamant al Maicii Domnului” si “Sf. Stelian”.
La inaugurarea noului sediu au participat Inaltpreasfintitul Arhiepiscop si Mitropolit Andrei Andreicut, mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, Inaltpreasfintitul Arhiepiscop Justinian Chira si Preasfintitul Justin Sigheteanul, arhiereu vicar ai Episcopiei Maramuresului si Satmarului.

Dupa cum ne-a informat preotul consilier cultural Cristian :tefan, ziua a inceput cu lucrarile conferintei preotesti din cadrul Protopopiatului Oas, unde a fost sustinut referatul “Taina Nuntii, Taina unirii omului cu vesnicia”, intocmit de preotul Nicolae Stoia, capelan la Penitenciarul din Satu Mare.

Dupa incheierea lucrarilor, inaltii ierarhi s-au indreptat spre noul sediu protopopesc, unde au fost inconjurati de membri Permanentei Eparhiale, ceilalti protopopi din Episcopia Maramuresului si Satmarului, preotii din Protopopiatul Oas, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, precum si de o multime de credinciosi. Aici au primit binecuvantarea arhiereasca atat sediul protopopesc, cat si Paraclisul “Acoperamantul Maicii Domnului” din interiorul cladirii, dupa care, in sala de festivitati, le-a fost conferit titlul de cetatean de onoare al orasului Negresti Oas Inaltpreasfintiei Sale Andrei Andreicut, Inaltpreasfintiei Sale Justinian Chira si parintelui Mihai Feher, Protopopul Oasului. ~n semn de apreciere, Inaltpreasfintia Sa Andrei Andreicut a oferit o diploma de recunostinta parintelui protopop Mihai Feher, iar pe primarul orasului Negresti Oas, Nicolae Bura, l-a distins cu “Crucea Transilvana” pentru laici. Din partea Protopopiatului s-au oferit diplome de excelenta celor ce au contribuit la construirea noului edificiu. La realizarea acestui important si monumental edificiu si-au adus contributia atat cele 36 de parohii din Protopopiatul Negresti Oas, cat si Primaria Orasului Negresti Oas.

Preluare dupa http://www.informatia-zilei.ro

Lasati un raspuns