Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Prima Sfanta Liturghie, în parohia ortodoxă românească din oraşul Luton

Duminica, 13 noiembrie 2011, la invitatia preotului Ioan Nazarcu, ambasadorul Romaniei in Marea Britanie, dr. Ion Jinga, insotit de doamna Daniela Jinga, au participat la prima Sfanta Liturghie savarsita in parohia ortodoxa romaneasca din orasul Luton, transmite Roman in UK citat de Romanian Global News.
Serviciul religios a fost oficiat de catre parintele protopop Silviu Pufulete, venit de la Londra, in calitate de reprezentant al IPS Iosif, mitropolitul Europei Occidentale si Meridionale, si de parintele Ioan Nazarcu, preotul acestei noi parohii romanesti pe teritoriul britanic.In cuvantul adresat enoriasilor la sfarsitul Sfintei Liturghii, parintele protopop a subliniat prezenta Ambasadei in sprijinul comunitatilor romanesti de pe teritoriul Regatului Unit, remarcand ca: “Sunt de multi ani in Marea Britanie si pot sa spun ca, dintre toti ambasadorii pe care i-am cunoscut aici, ambasadorul Ion Jinga este cel care s-a implicat cel mai mult in sustinerea comunitatii romanesti si a fost prezent la toate evenimentele importante ale acesteia, pe intreg teritoriul britanic”.
Invitat sa se adreseze celor prezenti, ambasadorul Romaniei i-a felicitat pentru inaugurarea unei noi parohii ortodoxe pe pamant britanic, i-a incurajat sa fie mandri ca sunt romani si sa promoveze valorile noastre nationale, inclusiv printr-o atitudine care sa le aduca respectul comunitatii engleze in mijlocul careia traiesc. A reiterat sprijinul Ambasadei si al autoritatilor de la Bucuresti pentru romanii traitori in Regatul Unit, mentionand ca subiectul s-a aflat inclusiv pe agenda discutiilor la nivel inalt dintre Presedintele Romaniei, Traian Basescu si Primul Ministru britanic, David Cameron, cu ocazia vizitei pe care Seful Statului Roman a efectuat-o la Londra, in luna iunie 2011, ca invitat al Guvernului Majestatii Sale.
Orasul Luton se gaseste la 60 km de Londra, comunitatea romaneasca de aici fiind de data recenta si insumand cateva mii de persoane, majoritatea sosite dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Slujbele la noua parohie din Luton se vor savarsi in incinta Bisericii Anglicane St. Christopher din Round Green, Stockinstone Road, Luton, LU2 7NB. Parintele Ioan Nazarcu poate fi contactat la telefon 07864113130 si la adresa de email p.ioan@parohialuton.co.uk

Lasati un raspuns