Căutare

Cautare:

Categorii

Arhiva

Lansat de Adrian Nastase, europarlamentarul Adrian Severin, investigat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, va conferentia pe tema mitologiei si a exceptionalismului coruptiei romanesti. Ce vrea sa spuna?

Adrian Severin, investigat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta in cazul “Mita contra amendamente”, va sustine vineri, 25 noiembrie, o conferinta in care va face teoria fenomenului coruptiei din Romania. Severin a explicat ca va vorbi despre “bazele adevarului istoric privind fenomenul coruptiei” si despre efectele coruptiei din Romania in relatiile internationale ale tarii noastre. Intrebat de ce considera ca este potrivit sa expuna teorii despre coruptia din Romania, avand in vedere ca el insusi este investigat pentru fapte de coruptie, Adrian Severin a declarat ca nu este un om corupt, iar scandalul in care este implicat este o inscenare.Adrian Nastase, trimis in judecata in dosarele de mare coruptie Matusa Tamara, Zambaccian si Trofeul Calitatii, a anutat pe blog ca vineri, 25 noiembrie, fostul sau coleg de partid europarlamentarul Adrian Severin va conferentia la Fundatia Europeana Titulescu, tema fiind “Istoria si mitologia exceptionalismului coruptiei romanesti”.

Citeste mai jos explicatia lui Adrian Severin:

“Voi vorbi exact despre ce spune titlul conferintei, adica despre caracterul si exceptionalismul coruptiei. Trebuie sa vedem care sunt bazele adevarului istoric privind fenomenul coruptiei din Romania; care sunt elementele de mitologie, adica ceea ce se crede ca este fara ca sa fie neaparat adevarat. Ideea este sa vedem si care sunt efectele. Pe mine ma intereseaza efectele, in special relatiile internationale ale Romaniei. Ce efect are coruptia ca fenomen real, ce efect are coruptia ca fenomen mitologic”.

Intrebat ce competente are pentru a conferentia pe tema coruptiei, avand in vedere faptul ca el insusi este cercetat de DNA pentru luare de mita si trafic de influenta, Adrian Severin a declarat ca el nu se considera un om corupt si ca nu exista nici o legatura intre conferinta sa si ancheta procurorilor.

“In primul rand, nu vad nici o legatura. Apoi eu nu ma consider un om corupt. Pana la urma este important cum ma consider eu. Eu am declarat de la bun inceput ca nu am nici o vina. Este un lucru de necontestat ca este vorba de o inscenare. A fost o capcana in care am cazut. Nu a fost o fapta reala. ”, a explicat Adrian Severin

Dupa scandalul “Mita contra amendamente”, noul cod de conduita al Parlamentului European a fost votat in unanimitate, joi 17 noiembrie, in Comisia pentru Afaceri Constitutionale. Un grup de lucru a fost infiintat la inceputul lui aprilie de presedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, dupa scandalul in care au fost implicati trei eurodeputati, toti fosti ministri, printre care si Adrian Severin. Dintre acesti eurodeputati, doar Adrian Severin a refuzat sa-si dea demisia din PE.

Adrian Severin a declarat pentru HotNews.ro ca de fapt noul cod nu a fost realizat ca si consecinta a
scandalului in care a fost implicat el, ci in baza unei analize generale. Citeste mai jos explicatia lui Adrian Severin:

“Daca s-au modificat aceste reguli in urma acelui scandal, inseamna ca nu am incalcat nici o regula ca de abia acum sunt reguli. Or in orice democratie legea nu retroactiveaza. Acest lucru ar trebui sa ii faca pe unii sa strige: iata, acei oameni au fost nevinovati pentru ca ei de fapt au respectat legea.

Trebuie sa spun ca eu am avut un schimb de scrisori cu presedintele PE in care eu ii ceream sa explice cum a schimbat regulile pe urma scandalului in care am fost eu implicat, avand in vedere ca nu s-a realizat o ancheta. Mi-a raspuns ca modificarea codului nu are nici o legatura cu cazul meu, ci in urma unei analize mai ample. ”

Preluare dupa HotNews.ro

Lasati un raspuns